Rektor Bogoslovije: Crkva nema ništa protiv da omladina crta trobojke, samo da se izbjegavaju sukobi sa policijom!

Rektor Bogoslovije: Crkva nema ništa protiv da omladina crta trobojke, samo da se izbjegavaju sukobi sa policijom!

Rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović zamolio je ljude koji farbaju podgoričke zidove trobojkom da izbjegavaju sukob sa policijom – jer su policajci njihova braća.

Na Zlatici je u sinoćnjim neredima više osoba uhapšeno, a tri policajca i više građana povrijeđeni su. U više incidentnih situacija policija je bacila suzavac, dok su ih okupljeni gađali vatrometom i kamenicama. Komunalna policija prekrečila je trobojku.

“Molim mlade ljude koji farbaju podgoričke zidove trobojkom, i kojima je u srcu i stara i sadašnja Crna Gora, da po svaku cijenu izbjegavaju sukobe sa policijom – jer su policajci njihova braća. Kako je riječ o rodoljubivoj i maštovitoj omladini pretpostavljam da su mnogi od njih učesnici naših litija. To je samo dodatni razlog da se izbjegava svako nasilje – jer naše crkvene litije nose duh molitve i ne-nasilja čak i onda kad se litijski hod za taj dan – završi. Sve ono sto proizvodi nasilje i sukobe neka stane, a što doprinosi ljubavi neka jača… Crkva ne poziva na bojadisanje zidova, ali i nema ništa protiv. Meni se lično sviđa svaki trag crnogorske istorije i svaka kreatovnost mladosti. Ali samo do one tačke koja ne sukobljava sa policijom. Ovo je moja lična molba, ali i podsjećanje na nedavno saopštenje Episkopskog savjeta SPC”, kazao je Perović za “Vijesti”.

Related posts

3 Comments

 1. Serdar_mne

  Pa sto ne sarate zidove po Kosovu junaci? Sad crtate trobojku, a 1918.ste istu tu trobojku sahranili i svrgnuli Petrovice sa vlasti. A sad se divite petrovickoj Crnoj Gori. Neka fala Srbi.

  1
  7
  Reply
 2. O.Stoja

  O.Gojko,drži se crkvenih pitanja,a osfalo batali.
  Napad na crkvu koji je izvela DPS bulumenta,je politicko pitanje,pa i odgovor mora biti dijelom politicki.
  Nemoj da krijes tvoje pulence, koji se prave mrtvi, brane hamame i vakufe, a o crkvi ćute i muče.
  U pamet se,O.Gojko.

  1
  4
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *