Regionalni derbi u četvrtfinalu Kupa Evrope

0

Na žrijebanju za četvrtfinale Kupa Evrope kuglice su spojile Crvenu zvezdu i dubrovački Jug.

Jedini srpski predstavnik u drugom po snazi evropskom vaterpolo takmičenju teško da je mogao gore da prođe. Jer, ukoliko crveno-bijeli izbace Dubrovčane i odu na završni turnir, tamo će ih u polufinalu, najvjerovatnije sačekati Sabadelj.

Automatski je napravljen čitav kostur, sada je sve poznato, osim toga gdje će biti odigran finalni turnir Kupa Evrope. Četvrtfinalni derbi je, bez ikakve dileme, duel Crvene zvezde i dubrovačkog Juga, a preostale parove čine: Sabadelj – Steaua Bukurešt, Vuljagmeni – Primorje i Savona – Špandau.

Četvrtfinalni obračuni su na programu 6. aprila i 27. istog mjeseca, a jedino odstupanje napravljeno je kod prvog meča srpskog i hrvatskog vicešampiona. Zbog održavanja Tomo turnira u Dubrovniku, prvi duel između Juga i crveno-bijelih biće 9. aprila.

Crvena zvezda je, kao i Jug, igrala u grupnoj fazi Lige šampiona i nije uspjela da prođe u drugi dio takmičenja. Preselila se u Kup Evrope i eliminisala mađarski BVSC, a čovjek odluke bio je Dušan Vasić, koji je četiri sekunde prije kraja u revanšu u Beogradu pogodio prolaz. Dok je četvorostruki regionalni i evropski prvak izbacio branioca krune – Vašaš.

PAROVI ČETVRTFINALA KUPA EVROPE:

Savona – Špandau

Steaua Bukurešt – Sabadelj

Jug Dubrovnik – Crvena zvezda

Vuljagmeni – Primorje

UKRŠTANJA U POLUFINALU FAJNAL-FORA:

Savona/Špandau – Vuljagmeni/Primorje

Steaua Bukurešt/Sabadelj – Jug Durbovnik/Crvena zvezda

(Mocart Sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.