Mladen Mikijelj

Razbojnici uz prijetnju pištoljem opljačkali kiosk u Podgorici: Radnicu zaključali, ukrali novac i robu vrijednu 4.500 evra

0

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom protivpravno lišenje slobode i krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

„Zbog sumnje da je izvršio navedena krivična djela slobode je lišen M.P., a N.K. zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Oni su, kako se sumnja, 9. marta oko 06,20 časova prišli oštećenoj osobi zaposlenoj u jednom maloprodajnom objektu – kiosku, koju su uz prijetnju pištoljem natjerali da uđe u navedeni objekat, nakon čega su iz istog otuđili oko 400 evra, četiri mobilna telefona, risiver i veću količinu cigareta i drugih proizvoda u vrijednosti od oko 4.500 evra“, saopštili su iz Uprave policije (UP).

Nakon toga osumnjičeni su oštećenu zaključali u kiosk i udaljili se sa lica mjesta.

„Po naredbi sudije za istragu policijski službenici izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.P., a u kojoj živi i N.K. Tom prilikom pronađena je i oduzeta automatska puška, 157 komada municije različite vrste i kalibra, sedam štapina dinamita, sporogoreća mica, pištolj marke „CZ“ kalibra 7,62 mm i tri okvira za pištolj nepoznate marke, kao i metalni boks. Oduzeto oružje i ostali predmeti biće predmet odgovarajućih vještačenja“, zaključili su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.