Raspop ponovo u elementu: Najavljuje da će pokoriti sve srpske popove, a Mitropolita naziva ratnohuškačem

Raspop ponovo u elementu: Najavljuje da će pokoriti sve srpske popove, a Mitropolita naziva ratnohuškačem

Dogodilo se nazamislivo –  da ratnohuškački vladika Amfilohije sastavlja vladu sekularne države, što je nezabilježeno u novijoj evropskoj istoriji. Ta činjenica bi trebalo da zabrine mnoge. Kad je u pitanju Crna Gora, a i šire, ciljevi su mu mračni, u što ne treba sumnjati, kazao je Mitropolit crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

“Dovoljno je podsjetiti se jedne ne tako davne prijeteće izjave, ispisane u vaskršnjoj poslanici, koja je svojevrsna prijetnja SAD-u i NATO paktu “Mi smo danas zjenica svjetske istorije i od nas zavisi kako će se riješaviti sudbina Evrope i Amerike; preko nas su se lomila koplja polomiće i NATO zube na ovoj svetinji, ja vi ovo pred Bogom śedočim”.

Dobro se sjećam kako su njegovi istomišljenici, vladika Lukijan i Šešelj, početkom devedesetih godina prošloga vijeka, u Borovome Selu raspirivali mržnju među srpskim stanovništvom i podsticali ih na masovne zločine protiv Hrvata. Dok je u isto vrijeme patrijarh blagoslovio izgradnju crkava na zgarištima muslimanskih domova u Bosni”, rekao je Mihailo.

A na drugome kraju bivše zajedničke domovine, kako je rekao, tih godina Amfilohije je podsticao i huškao srpske dobrovoljce da nasrću, pale i ubijaju na dubrovačkome području. Da bi danas cijela Srpska crkva tvrdila da u Srebrenici nije bilo genocida, a sramotna dubrovačka operacija i zločini učinjeni prema stanovništvu Vukovara za nju su posljedice rata koji je, vele, Srbiji bio nametnut.

“Sramota je ovo pomislit a kamo li izreć. Kad dublje zaronimo u istoriju vidimo da je ta politika imala uzore u prošlosti. Sljedovala je isto takvu genocidnu politiku koja je poslije 1918. godine vođena u Crnoj Gori i bila blagosiljana od cijele, iste te Srpske crkve.

Zato je jedan poznati srpski analitičar religije s pravom ustvrdio, kako je Srpska svetosavska crkva sekta, i to, najogranzovanija sekta u istoriji, što se potvrđuje u stvarnosti. Da je sekta potvrđuju i nedavne izjave jednoga Amfilohijevoga bliskoga saradnika da su svi oni koji su rušili Njegoševu kapelu na Lovćenu kažnjeni od boga zajedno s familijama”, kazao je Mihailo.

Amfilohije je, kaže Mihailo, nedavno izjavio i da je narod koji je učestvovao na litijama, na ulicama crnogorskih gradova izveo Bog, što je najobičnije svetogrđe.

“Ima i građanskih političara koji su mu s ruke, koji izjavljuju da je crkvena imovina u Crnoj Gori vlasništvo SPC i da njoj pripada. Čak je jedan, koji nije Srbin, tvrdio da je srpski narod u Crnoj Gori ugrožen. Ne mogu vjerovat da to može da izjavi jedan političar građanske orjentacije, zbog čega sam zgrožen, dokle sve to može da dogura”, rekao je mitropolit CPC.

I njemu i cijeloj Srpskoj crkvi ponovio je riječi oca nacije Dobrice Ćosića: “Teško narodu koji na lažima stvara svoju istoriju. Srbi su sve na lažima dobili”.

“Zato bih im poručio da žive u iluziji da će Crnu Goru pokoriti i pretvoriti u beogradsku koloniju. Naša istorija nas uči da je naša zemlja crnogorska i da će beogradski popovi morati da se pokore i služe u interesu ove zemlje, a iz Crne Gore mogu iznijeti koliko se tuđe zemlje može ponijeti na opancima”, zaključio je Mihailo.

Related posts

29 Comments

  1. napolitanka

   Iako je dukljanski pop nije ništa pogriješio, njegovo mišljenje trenutno dijeli i dosta srba.

   3
   23
   Reply
   1. vaso

    Napolitanka koja si ti stpkinja izrode.Nijesi sigurno nijedana normalna osoba ne podrzava ovu nakazu mirasa.

    Reply
 1. mileta

  Nije mi jasno prenošenje mišljenja jedne bolesne osobe. Zar i policijske sekte treba da se oglašavaju i šire mržnju.

  24
  1
  Reply
 2. Jeremija Krstić

  Nije lako izgubiti državnu apanažu a članstvo ove NVO malo pa nema ni članarina. O tome šta ovo čudo baljezga suvišno je bilo šta reći, jednostavno njegova pojava sve govori a i stvarno je isuviše nebitan.

  23
  1
  Reply
    1. vaso

     DNO DNA ste vi dukljani a ti traktorce ustasko kopile tebi moze raspop miras biti novi papà .😅😂😭

     10
     Reply
 3. Traktorist

  Radi vas preuzviseni Mitropolite idem u crkvu, nijesam za sotonjarine mitingovanje i slušanje prokletstva koje će njega stići.
  Neka vas ne stigne nesreća
  Nevolja se ne prikuči domu tvome
  Boga ti izabra sebi za zaklon i utvrdu
  Bog neka ti je okrilje

  Reply
  1. vaso

   Vidje traktorceta ustasko kopile moli boga ali nijezna da mora prvo na ispovjed a poslije ide pricest.molitva .Dodji ti traktorce kod tvog mirasa i t'amo orgijajte kolika god vam volja ,pustite vi vjeru sotone .

   Reply
 4. bajo.

  Pope raspopljeni,umjesto što držiš pridike ogradi sebi crkvu pa drži službu. Niko vam ne brani. Tada bi i nas pustili na miru.

  Reply
 5. Banjo

  Popisam ti se u ta zvalava usta!Slabo te gadjala ona tenda na Cetinje! Nema te više ne postojis,uzalud seres po sebi.Da je vječna Njegoševa CG!

  Reply
 6. Заинтересовани

  Зашто дајете простор оваквим појединцима у медију? Или имате жељу да продубљујете мржњу међу народ?

  Reply
 7. Traktorist

  Sotonjarini trolovi vređaju mitropolita, no to govori o njima, ja zelim pomoći sljedbenicima sotonjare “išćerat zloga a ućerat im dobroga”

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *