Raspisana potraga: Odbjegli Damjan Vukašinović organizovao šverc 840 kila kokaina, policija traga za pomorcima!

1

Crnogorska policija raspisala je potragu za Damjanom Vukašinovićem, koji je označen kao glavni organizator grupe koja je za skoro tri godine djelovanja prošvercovala 840 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

On i Nikica Todorović su vrbovali ostale članove Milovana Lola Lakovića, Ranka Stojovića, Radoja Radulovića, Milicu Bukilić, Jovana Ercegovića, Marka Stevića, Veljka Jovanovića, Marija Lazovića, Darka Giljaču, Z. K. i D.P.

Oni su, prema podacima iz istrage, falsifikovanom dokumentacijom kupovali plovila, koja su prepravljali kako bi krijumčarili kokain.

Članovi kriminalne grupe praćeni su duže vrijeme, tako da istražitelji posjeduju snimke razgovora, dokumentaciju, falsifikovana dokumenta i pasoše.

Nikica Todorović i Damjan Vukašinović se sumnjiče da su početkom marta 2018. godine formirali kriminalnu grupu čijim članovima su davali instrukcije. Sastanke su navodno obavljali u prostorijama Todorovićevog servisa “Monte Car” u Podgorici.

Oni su tokom 2018. godine kupili brod “Florida 2” uz pomoć falsifikovanog pasoša Slovenije. Taj brod je 2018. godine zaplijenjen u Portugaliji, kada su navodno uhapšeni Stević, Jovanović, Z.K. i D.P.

Tužilaštvo tereti Vukašinovića da je vrbovao članove posade broda za krijumčarenje kokaina, ali i da je podešavao nautičke uređaje za kontrolu plovidbe broda.

Stojović se sumnjiči da je pristao da nabavi brod kojim se krijumčari kokain i radi prikrivanja šverca droge “daje posadi instrukcije”. Pristao je da sa članovima posade prepravlja unutrašnjost broda kako bi sakrili drogu.

Osumnjičeni Radulović je navodno učestvovao u pripremi realizacije i praćenja toka realizacije kriminalnog plana, ostvarivao kontakte i održavao sastanke sa drugim pripadnicima kriminalne organizacije.

Zadatak Bukilić je bio da prenosi poruke između članove krimi grupe, kupuje im avionske karte, dostavlja kriptovane telefone, krije članove kriminalne grupe.

Taj posao navodno je obavljao i Laković koji osim prenošenja poruka ostalim članovima grupe, obavještavao ih o toku realizacije kriminalnog plana, a sastanci su uglavnom obavljeni u njegovom lokalu.

Ercegović se tereti da je članovima kriminalne grupe prenosio poruke od Vukašinovića i ostalih pripadnika klana, da je čuvao kriptovane telefone i po potrebi ih prenosio na određenu lokaciju. On je, takođe rezervisao kupovinu rezervnog nautičkog uređaja za brod, preko kog je praćen tok krijumčarenja.

Lazovića i Giljaču sumnjiče da su, kao članovi posade, isprobali plovilo i pripremili teren za šverc kokaina, prepravljali brod, dok su Stević i Jovanović bili zaduženi za prenos droge.

1 Comment
  1. Ivan komentariše

    Lijepo ste ispisali, ima li iko da kaze odakle su delije? Zasto se kriju tr informacije? Taj i taj, iz toga grada, sa poslednjom poznatom adresom prebivalista… neka vide svi ko su i vime se bave

    4
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.