“Raskrinkani“ CDT ne smije da označi Đukanovića kao ustavnog delinkventa i glavnog proizvođača haosa i nestabilnosti u državi

2

Decenijama je tzv. NVO sektor služio kao ikebana Đukanovićevoj ličnoj vladavini, dajući mu lažnu demokratsku krinku. Na isti način su sve “viđenije“ NVO poslužile Đukanoviću i u protekle dvije godine, od kada je njegova SKY stranka izgubila apsolutnu vlast, u stopu prateći njegove laži o “ruskom malignom uticaju“, pridruživali se hajkama na SPC i srpske političke predstavnike, kao i na zvaničnu Srbiju i njenog predsjednika Vučića. U tome je posebno prednjačio Centar za demokratsku tranziciju, a njegov izvršni direktor Koprivica oglasio se danas, lažno zabrinut za demokratski poredak i njegovu ugroženost.

Naime, CDT pokreće objavljivanje serije publikacija pod nazivom “Podrivanje demokratije u Crnoj Gori”, a kako je saopštio Koprivica “u posljednjih šest godina, u Crnoj Gori se dešavaju izuzetno opasni fenomeni i presedani kojima se na različite načine, a najčešće kroz privremeno ili trajno blokiranje funkcionisanja institucija, podriva njen demokratski poredak.“.

“Za ovaj proces su prvenstveno odgovorni političari, značajan dio onih koji su bili u svim sazivima parlamenata u ovom periodu, ali i oni u vladama i na drugim važnim mjestima odlučivanja, saopštio je izvršni direktor CDT-a Dragan Koprivica.

Iako su decenijama dobijali enormne iznose novca iz inostranstva za promociju ljudskih prava, pa i kako sam naziv organizacije kaže “demokratsku tranziciju“, Koprivica i njemu slični su potpuno demaskirani kao klasična NVO posluga Đukanoviću i njegovom kriminalnom okruženju, što pokazuju i danas, kada ne smiju da ga označe kao jedinog koji uporno već dvije godine, a posebno ovih dana, opasno ugrožava ustavni poredak, uznemirujući demokratsku javnost svojim bezumnim ponašanjem i postupcima. Po Koprivici, nije odgovoran Đukanović već “svi političari“, i to oni koji sjedejeli u svim sazivima parlamenta i u svim vladama.

“Cilj nam je da pokažemo kako značajna većina političkih aktera radi direktno protiv institucija sopstvene države, na način da ne poštuju Ustav koji su donijeli, niti obavljaju svoje suštinski važne obaveze propisane ovim aktom”, poručio je Koprivica, nastavljajući političku praksu koju je utemeljio Đukanović, a to je lov na “izdajnike države“, tj. na sve one koji su spremni da se suprotstave njegovom antiustavnom, antinarodnom i duboko antidemokratskom djelovanju. Ali, Koprivica abolira Đukanovića svake odgovornosti, baca maglu na jednu jasnu situaciju u kojoj tzv. predsjednik države direktno krši Ustav, gazeći sve elementarne demokratske principe i načela.

“Stalnim podrivanjem demokratije ispletena je paukova mreža u koju su se upecali država i društvo, ali nažalost i mnogi građani i građanke. Pozivamo sve one koji nijesu spremni da bespomoćno zavapio je Koprivica.

Mreža o kojoj govori Koprivica se polako buca, a u njoj su decenijama bili Đukanović i njegove NVO sluge, pa s toga i ne čudi podjednaka količina nervoze u oba tabora. Tako je prije neki dan na sajtu CDT-a objavljen tekst “Bitku za Nikšić smo preživjeli. Hoće li biti bitke za Podgoricu?“, u kojem se direktno podržava SKY koalicija pod lažnim nazivom “pokreta“, te poručuje da će CDT tim Raskrinkavanja “pratiti sve izborne “bitke”, prikupljati dezinformacije, provjeravati sumnjive objave u medijima i na društvenim mrežama“.

Sa političkim slomom Đukanovića i njegovog SKY pokreta u Glavnom gradu, započeće i konačno raskrinkavanje sramotne uloge njemu uslužnih NVO, a što će sve blagotvorno djelovati na proces istinske demokratizacije u zemlji. Demontaža pljačkaškog DPS sistema nema alternativu i ne može više da čeka, pa je razumljiva i nervoza u Koprivičinom CDT-u, jer su upravo ovakve lažne NVO bile jedne od bitnijih podupirača kriminalniog sistema koji je urnisao sve institucije u državi, podrivao ustavni poredak, podređujući sve zadovoljenju ličnih potreba nekolicine neodgovornih pojedinaca.

2 Comments
  1. Harvi Kejtl komentariše

    Gnjida i pedr

  2. Piljkovic komentariše

    A đe je Stevo Muk i njegov Institut alternativa…koliko je novca dobio iz EU mogla bi se bolnica napraviti!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.