Raonić: Započeti dijalog za reformu izbornog zakonodavstva

0

U Crnoj Gori je najbitnije da počne dijalog za reformu izbornog zakonodavstva, jer je postojeće stanje neodrživo, zbog isključivih stavova glavnih političkih aktera, ocijenio je izvršni direktor Građanske alijanse Boris Raonić.
On je, komentarišući inicijativu Demokratske partije socijalista (DPS) za formiranje parlamentarne radne grupe za reformu izbornog zakonodavstva, kazao da je u ovom trenutku najbitnije da se započne komunikacija i dijalog u Crnoj Gori.
On je naveo da je ovakvo stanje neodrživo i opasno, i da čak za vrijeme rata postoji komunikacija među “zaraćenim stranama”.
„Ohrabruje da su partije koje su imale najrigidniji stav po ovom pitanju ipak ublažile svoje pozicije, dok je DPS prekinuo sa odugovlačenjem i napravio prvi konkretan potez“, kazao je Raonić agenciji MINA.
On je rekao da je forma radne grupe najmanje bitna, već da je od suštinske važnosti da se započne komunikacija i da svoj doprinos daju svi oni koji imaju znanja i volje da pomognu. „A to su i akademski i civilni sektor i međunarodna zajednica“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.