Ranjeni ukrajinski vojnici u eksploziji u blizini kontakt linije u Donbasu

0

Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike zabilježila je eksploziju na položajima ukrajinskih snaga bezbjednosti u području naselja Popasnaja koje je pod kontrolom Kijeva u blizini kontakt liniije u Donbasu, saopštio je oficir pres službe Ministarstva odbrane LNR Ivan Filiponjenko.

– Prema informacijama dobijenim od izvora u sjedištu operativno-taktičke grupe “Sjever” uzrok eksplozije je incident tokom obuke za opremanje položaja uz primjenu eksplozivnih uređaja – rekao je Filiponjenko.

 

Prema navodima Narodne milicije, eksplozija se dogodila kao rezultat spontane detonacije eksplozivnog naboja tokom obuke ukrajinskih snaga bezbjednosti. Prema Filiponjenkovim rečima, u eksploziji je ranjeno pet ukrajinskih vojnika, među kojima je i jedna žena.

Filoponjenko je dodao da je tokom istrage utvrđeno da je uzrok nenamjerne detonacije neispravnost eksplozivne naprave zbog neodgovarajućih uslova skladištenja. Takođe se napominje da je uoči obuke municiju proverila komisija na čelu sa načelnikom inžinjerijske službe 92. brigade.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.