Rama: Haradinaj laže da bi ispao dobar pred svojim narodom

0

Premijer Albanije Edi Rama, rekao je, kako prenosi Koha, da niko na samitu u Berlinu nije zatražio od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje takse.

Haradinaj je za RTK rekao, da je na berlinskom samitu bilo određenih pritisaka od svih učesnika, da Priština ukine sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije.

Prema Haradinajevim riječima, “ozbiljnu situaciju su stvorili kancelarka Merkel, predsjednik Makron, premijer Rama, predsjednik Tači… svi oni su smatrali da je dobro da takse budu suspendovane na neko vrijeme kako bi se dala prilika za dijalog”, prenijela je RTK.

Međutim, Koha piše da je Rama rekao da niko nije zatražio od Haradinaja u Berlinu da suspenduje takse i da je, kako je dodao, on učinio suprotno.

Rama je, navodi prištinski list, optužio Haradinaja da “još uvijek nije shvatio osnovna pravila ljudske komunikacije”, koja su, kako dodaje, “pravila koja, takođe, važe i za lidere – da kada nešto razgovaraju između sebe, to ne komentarišu u javnosti”.

U pitanju je “laganje da bi neko ispao ‘dobar čovjek’ pred svojim narodom”, smatra Rama, prenosi Koha.

Albanski premijer tvrdi da je samo “predložio u dva navrata Haradinaju” da prihvati zahtjev Merkelove i Makrona, da se takse suspenduju na šest ili četiri mjeseca, da bi se dijalog nastavio, navodi prištinski list.

Pošto je Haradinaj, kaže dalje Rama, javno rekao da je on izvršio veći pritisak da se ukinu takse i od Vučića, njemu onda, kako dodaje, ostaje “da se utješi činjenicom da je posle samita, Vučić bio jednako nezadovoljan kao i Ramuš”, prenijela je Koha.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.