Raković: “Za budućnost Nikšića” će do nogu potući DPS!

10

Na televiziji “Vesti” ovog jutra bio je gost istoričar dr Aleksandar Raković koji je govorio o prilikama u Crnoj Gori i novim izazovima koji su se ukazali pred srpskim narodom.

Raković je na početku kazao da je autor jednog teksta u podgoričkim “Vijestima” ili obmanut ili je pogriješio kada je rekao da su do sada “(barem dvije) crnogorske eparhije bile de fakto samostalne u odlučivanju i raspolaganju novcem”.

Naime, Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka u istoj mjeri samostalno donose odluke i raspolažu finansijama kao i sve druge eparhije Srpske pravoslavne crkve. U statusu te dvije eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, dakle, nema nikakvih posebnosti.

Pritom, Raković je naglasio da bi se autor teksta u “Vijestima” začudio kada bi čuo koliko su visoka budžetska davanja Republike Srbije za Mitropoliju crnogorsko-primorsku i Eparhiju budimljansko-nikšićku.

S tim u vezi Raković je rekao da je, na primjer, Cetinjska bogoslovija od 2008. na budžetu Republike Srbije i da se od novca naših poreskih obveznika svake godine za plate nastavnika i internat Cetinjske bogoslovije izdvaja oko 207.000 evra, od toga oko 166.000 evra za plate i oko 41.000 evra za internat.

Raković je stoga naglasio da Srbija treba da iskaže očekivanja da se “o našem trošku” ne može praviti tzv. crnogorsko-srpska nacija kojom bi se dodatno zamutila voda i posijala jabuka razdora kako bi se razbila jedinstvena i nedjeljiva srpska nacija u Crnoj Gori, i to baš sada kada je srpstvo u velikom usponu i kada se očekuje da srpska nacija postane većinska u Crnoj Gori.

Namjera kreatora tzv. crnogorsko-srpske nacije je da zajedno sa ostacima tzv. crnogorske nacije razbiju jedinstveno srpstvo sa Srbijom i Srpskom.

Pritom, podvukao je Raković, tzv. crnogorska nacija nema uporište u istorijskim činjenicama ali ima u fantazijama, a tzv. crnogorsko-srpska nacija nema uporište ni u istorijskim činjenicama ni u fantazijama.

Kada je riječ o izborima u Nikšiću, srpski istoričar je kazao da će koalicija “Za budućnost Nikšića” pobijediti i da će formirati vlast s koalicionim partnerima, što bi mogao biti uvod u zahtjev Demokratskog fronta da se izvrši rekonstrukcija Krivokapićeve vlade.

Tom rekonstrukcijom bi se prilike vratile u redovan poredak nakon što “nas je neko posle 30. avgusta đavolski lukavo prevario i oteo pobjedu srpskom narodu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori”.

Ukoliko se vlast ogluši o zahtjeve za rekonstrukciju, i poslije izvjesne pobjede Srba na lokalnim izborima u Herceg Novom, ne bi trebalo isključiti ni nove parlamentarne izbore.

10 Comments
 1. Stremljenje komentariše

  Mangulice grok grok, mrs u svoj srpski usmrdjeli obor. Ovo usmrdjelo prase koje misli da su Srbi stariji i od amebe. Sastrugace vas Crnogorci u Nikšiću, još kad Bajden stisne za koji mjesec.

  9
  18
 2. Ivi komentariše

  Mora da potuče Demokrate pune kao brod, i Radu sekretaricu, pa ona je odvajkada DRPS.

  10
  1
 3. Realan komentariše

  GRESKO PRIRODE ,,AGITUJES ,, LI TO OPET ZA DPS.TO JE VJERUJ MI NAJVECI EFEKAT TVOJEG LAPRDANJA.STO RI BUDES VISE LAJAO TAKO CE I OSJECAJ PRIPADNOSTI C.GORI KOD LJUDI BITI SVE VECI.E TO SE ZOVE KONTRA EFEKAT.OSTROG BI ,,slava mu u milost,, MOGAO SAM SKORO DA FINANSIRA CITAVU SPC,A NE NALAZI SE U JAGODINI NEGO U C.GORI ,JADO!!!

  4
  12
  1. Ivi komentariše

   Realnost ti je u zoni psihoze, naduvano od trave iz Albanije. Seže ti do ispod prkna. Ne razumije se u život. Naduvaj se i pavaj.

   2
   1
   1. Realan komentariše

    ,,iv,,OSJECAM DA MI SEZE DO ISPOD P…A ALI TVOJA SOVINISTICKA NJUSKA,JER DOTLE TI JE NAJVECI DOMET,,ivic,, .OSJECAM SE KAO STO RECE NADUVANO.E TO MI JE TVOJ INTELEKTUALNI KOMENTAR NADUVAO,,falus,,VJEROVATNO ZNAS STA TO ZNACI.AKO NE PITAJ RAKOVICA.😂

  2. Mare komentariše

   Milovci popijte lekove! Trebace vam od 15. marta pa na dalje.

 4. PRAVEDNIK komentariše

  niti si ti rakovicu srbin niti si crnogorac nego vucicev placenik i poltron i isprdak nego si ti rakovic najveca balega i olos sto moze majka roditi . vuci se govno jedno evo godinu dana ne prestajes da lajes i kukas i ti bi iz vuciceve guzice da uredjujes nama zivot u crnoj gori . vidji kukavce sto ti vucic napravi od onako mocne i ekonomske sile najveci izdajnik srpskih nacionalnih interesa i sve ono sto se radi dolje na kosovu to je njegovo maslo preko srpske njegove liste i kriminalnih struktura radojicica i veselinivica smradu jedan mrs i dalje od crne gore.

  6
  2
 5. Ivi komentariše

  Ja bih im još savetovala, dje je jednom snajper radio opet će. Gojko stavrofore, prevrće odakle jedeš. Neće moći…

 6. Radoje komentariše

  Dps i njegovi sateliti ce doziveti toliko strasan poraz da se od njega nikada nece oporaviti! Zivi bili pa vidjeli!

 7. Ana komentariše

  Najpogubniji potez Djukanovica je bio taj sto je udario na nasu crkvu. Narodu je dugo trebalo da se probudi i osvjesti, ali sada se probudio. Prevarili ste se duboko gospodo Montenegrini.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.