Raković: “Vijesti” prave crnogorsko-srpsku naciju da bi razbile Srbe (VIDEO)

9

Dr Aleksandar Raković bio je danas gost u jutarnjem programu TV Pink gdje je govorio o novim napadima na srpsku naciju u Crnoj Gori.

Raković je kazao da se ne treba baviti cirkuzantom Mirašem Dedeićem, već da neuporedivo veću opasnost za napad na srpsku naciju u Crnoj Gori čini manifest podgoričkog dnevnog lista “Vijesti” kojim se promoviše tzv. crnogorsko-srpska nacija, a vrh Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori stavlja nasuprot Srpske pravoslavne crkve. Pritom, prema “Vijestima” vrh Srpske pravoslavne crkve čine samo vladika Joanikije i Gojko Perović.

Budući da vladika Joanikije ima integralni srpski nacionalni identitet i svijest o narodnom i crkvenom jedinstvu, ne postoji nikakva mogućnost da ovaj srpski episkop uđe u sukob sa Srpskom pravoslavnom crkvom, naglasio je Raković.

Time je izvjesno, dodao je on, da “Vijesti” zlonamjerno guraju Gojka Perovića u tu vrstu konfrontacije jer Perović, za razliku od Joanikija, ima dvostruki crnogorsko-srpski identitet.

Raković je posebno podvukao da ni Perović neće pristati na tu ulogu, u koju ga očito guraju “Vijesti”, da postane neki ideolog tzv. crnogorsko-srpske nacije za razbijanje jedinstvene i nedjeljive srpske nacije u Crnoj Gori.

Istoričar je još kazao kako bi bilo apsurdno da se na čelo tog novog projekta “crnogorstva” stavi bilo ko svjestan koliko je Srbija učinila za obnovu crkvenog života u Crnoj Gori, a time i za redovan rad Cetinjske bogoslovije.

9 Comments
 1. E viva komentariše

  Rakovicu splacino

  6
  5
 2. Marko komentariše

  Koji je jadni,pokisli mis ovaj Rakovic,kazu moji prijatelji srbi iz bgd,uzas,od coveka.

  5
  3
 3. Petar komentariše

  Vijesti uporno rade na razbijanju Srba u Crnoj Gori. Ali, nece im uspjeti. To ce se vec pokazati u NIKSICU, gdje ce koalicija ZA BUDUCNOST NIKSICA ubjedljivo pobjediti.

  4
  4
 4. Mitar komentariše

  Srbi su nikad slozniji nego sad.

  3
  5
 5. Gabrijela komentariše

  Ovo je tačno, zlonamjerne su Vijesti veoma često.

  4
  1
 6. Borac za pravdu komentariše

  Svaki pokušaj zavađivanja Srba biće bezuspješan. Svi smo odlučni u namjeri da razbijemo DPS koji godinama ruinira Crnu Goru. 14. marta će se u Nikšiću dokazati da je režim došao do dna.

  3
  1
 7. tako stoje stvari komentariše

  E da su samo Vijesti moj čestiti Rakoviću, lako bi bilo…bojim se da je to mnogo širi i komplesksniji scenario, mnogo šira priča u kojoj su Vijesti samo jedna od poluga preko kojih se djeluje, kako bi se se, kako Mandić odlično primjeti, srpstvo odvojilo od Srbije.
  DPS je gotov, sad se radi na instaliranju nekih novih navodnih srpskih partija, koje će biti suprostavljene Beogradu, politici koju Beograd vodi, izrazito suverenističke i pro OTAN orjentisane, koje suštinski na prvi pogled neće negirati Crnogorcima srpsko porijeklo, etnicitet, već će baštiniti onaj istorijski srpski ali će aktivno raditi na razjedinjavanju srpskog korpusa. Perfidna igra…

  1. LipaLipa komentariše

   … kakvi crni BG, pricas o Vucicu, … koji nikad nije bio legitimi predstavnik srba, .. on je istalrian od pocetka, namjesnik, … vise globalista, Soros i ekipa, nego, zapada, .. njegova Vlada, prsla, ne vodi politiku u intreresu Srba, njihovg jedinstva, … na svaku poziciju, lopina, poltron, ma mafija, bre, … no prolazi “sila” Vuckova, da kako, … izgeda i pokroviteljima, kontraproduktivan, … lako ce mo do jedinstva, … kad na celo Srba, dodje legitiman, … aj’ zdravo, …

   1
   2
 8. MIKI komentariše

  Najveca moguca prevara, koja se podmece Srbima u Crnoj Gori, je prica o crnogorcima, Srpskog porijekla.A, sto se tice antisrpske propagande, koju podlo vode ovi FGebelsi, iz Vjesti, to je svakom mislecem covjeku odavno jasno.

  2
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.