Raković o besprizornim lažima Ratke Jovanović Vukotić: Laž je da sam loše govorio o Mitropolitu!

11

Istoričar Aleksandar Raković poručio je da je, Ratka Jovanović Vukotić u tekstu “Starac iz Rastoka i starica sa Sinjajevine”, slagala kad je napisala da je loše govorio o mitropolitu Amfilohiju, kao i da je on organizator litija u Crnoj Gori.

“Izvesna Ratka Jovanović Vukotić je juče u Vijestima, u tekstu pod naslovom “Starac iz Rastoka i starice sa Sinjajevine” iznela besprizornu laž kako sam u emisiji “Ćirilica” rekao da sam organizovao litije u Crnoj Gori. Upravo suprotno – odao sam priznanje onima čija je ideja dovela do litija. Besprizorno je slagala i da sam rekao: “Niti smo tražili mitropolitov blagoslov za nošenje ikona, jer smo znali da nam ga ne bi dao”. Bio sam sasvim jasan kada sam kazao da za početak mirotvorne pobune nismo tražili mitropolitov blagoslov jer smo znali da nam ga ne bi dao. Litije su uslijedile desetak dana posle početka mirotvorne pobune na čelu sa Demokratskim frontom, pritom s blagoslovom patrijarha Irineja”, naglasio je Raković.

Kako je dodao, nije govorio loše o mitropolitu, niti je  to činio bilo ko u emisiji.

“Rekao sam samo da je tada bilo dosta kolebljive politike Mitropolije crnogorsko-primorske. Gospođa Jovanović Vukotić treba da ima na umu izreku – ko laže taj i krade. Stoga evo ponovo i te emisije “Ćirilica”. Poput nje, s nestrpljenjem očekujem odgovor Gojka Perovića. Tu se slažemo. Biće veoma interesantno. Jer, njemu je sve dobro poznato”, naveo je Raković.

S druge strane, nije mu jasno zbog čega se gospođa Jovanović Vukotić ljuti što je Cetinjane uporedio s najboljim Hrvatima u Ljubuškom, Čapljini, Livnu i Gospiću?

“Liberalni savez Crne Gore upravo je na osnovama ideologije hrvatskog pravaštva dao crnogorskom separatizmu savremeni polet. Proces reintegracije srpskih država u saveznu državu je počeo i nezaustavljiv je. Srbija, Crna Gora i Srpska biće ponovo ujedinjene. To je moje uvjerenje. Zbog toga nema posebnog razloga za brigu”, poručio je on.

 

11 Comments
 1. Čiko komentariše

  Penziju je zaradila u Pobjedi, tolika je žrtva Milovog režima bila. nema tog udbaškog glasila gdje joj vrata nisu bila otvorena.

  44
  4
 2. Rade komentariše

  Ja se sećam da ovaj o Amfilohije nije lijepo pričao. Pored njega su i Pupin, Medojević, pa i Mandić al ne toliko. Pa nije tajna da je Pupin vikao u Ostrogu na Amfilohije pa ga je Joanikije mršaknuo!

  20
  29
 3. BekocentarPg komentariše

  Ova Ratka godinama svašta laže, pa i da je osnovala Liberalni savez, da su je proganjali u Pobjedi, a što se kažu, jer iz higijenskih razloga niti nju niti Vijesti i Monitor čitam, hvali u svojim tekstovima je neviđeni fenomen .

  26
  8
  1. ja lično komentariše

   Kako te Ra§ka pospremi zalizana Šizojeva splačino. Mars od CG vise ćuku nepismeni

   11
   25
 4. LipaLipa komentariše

  … da Rakovic laze, laze da li krade ne znam, … naravno da je ovako ili onako ogovarao Mitropiliju, Anfilohija, … ma sva politika tipa sns/df/dps/vucic/milo, presvuceni komunci, … Liberali su produkt komunaca, tvrda linija, niko tada nije jos smio ni da pomisli ic o ustasama, … aj’ zdravo, …

  10
  15
 5. Vujadin komentariše

  Aleksandar Raković svojim provokativnim ponašanjem i izjavama nanosi veliku štetu Srbima u Crnoj Gori!

  17
  11
 6. Mihailo komentariše

  To nije nikakva tajna da je sveštenstvo SPC sa Cetinja stalno blokiralo bilo kakav aktivan otpor režimu DPS-a. Da su se samo oni pitali, litija nikad ne bi ni bilo niti bi DPS pao. Po Judi Krivokapiću se najbolje može ocijeniti kakvo su svjetonazori tih ljudi, oni su se srasli sa strahom koji su im crnogorski fašisti iz Katunske nahije utjerali u kosti.

  11
  3
 7. Bijela vila komentariše

  Mislim da je bolje da dozivljaj. Ujedinjenja ce biti ksda reintegrira Krajinu I Kosovo, a to xnavibkadvpobeditev NATO.
  A koliko su bistar sve si potvrdio sto je Vukotic rekla.

  2
  9
 8. TREPCA komentariše

  VALA OVOG SVEZNAJUCEG RAKOVICA MALO MALO PRESKOCITE , E JE POCEO DA LICI NA ŠEŠELJA …

  8
  8
 9. Zdravko Stanišić komentariše

  Ova Borba počinje da liči na Hepi. Ko jebe ovog Rakoviča i Ratku. Koga boli kurac za te dvije buve. Ko je ovaj Raković? Ditač tenzija. Dolje ruke sa našeg Mitropolita i naše Mitropolije jebo te Vučić i Rajo zvani Andrija jebo te i Gojko Raičević!Mrš o

  2
  2
 10. Милош М. komentariše

  Титоистичкој баби нешто је брзо омилео свјатејши митрополит. Невероватно колико јој је процинцијски шовинизам помутио разум.

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.