Raković: Đukanović neobrazovan i veoma glup

1

Piše: Dr Aleksandar Raković

Sinoćni Đukanovićev nastup na Radio-televiziji Crne Gore bio najgluplji ikada i pokazao je intelektualnu regresiju ove bizarne ličnosti prema kojoj su Srbi „opoganili hramove“ u Crnoj Gori. Čuli smo, pritom, da Milo Đukanović sam za sebe kaže da „čita literaturu“ dok ga voditeljka razdragano hvali kako čita, kao da se radi o đaku koji tek kreće da se upućuje u lektiru osnovne škole. Poznato je, naravno, da Đukanović ne čita knjige i stoga je morao napamet da nauči smjernicu svog PR tima da „čita literaturu“.

Do sada sam se pitao kako je moguće da je Đukanović na studijama imao prosek 6,1 ili 6,2 a da mu niko nije poklonio više od dve sedmice, kako bi ga makar malo ohrabrio da zagreje stolicu i dao mu na samopouzdanju.

No, posle ove emisije mi je jasno da su mu poklanjali šestice, jer ako je na studijama tako „čitao literaturu“, onda udžbenike nije ni video. Đukanović je više puta u emisiji pomenuo „srednjovjekovnu teokratsku srpsku državu Crnu Goru“! Takvu besmislenu glupost odavno nisam čuo. Naime, nikada nije postojala „srednjovjekovna teokratska srpska država Crna Gora“ niti je ikada postojala bilo kakva druga „srednjovjekovna teokratska srpska država“.

Jedina teokratija u istoriji srpskog naroda bila je vladavina mitropolita dinastije Petrović NJegoš od 1697. do 1852. za koju možemo reći da je novovjekovna teokratska srpska država. Moguće je da Đukanović, pošto nema pojma, misli da je period od 17. do 19. vijeka – srednji vek!? S tim u vezi, moramo da mu pomognemo. Srednji vek obuhvata istorijski period od 5. do 15. vijeka – od pada Zapadnog rimskog carstva (476) do otkrića Amerike (1492). Stoga ne čudi ni što neznalica Đukanović kaže da se papa Mihailu Vojislavljeviću u 11. vijeku obraćao kao „šefu države“!

Zamislite pojam „šef države“ u 11. veku. Nezamislivo i potpuno glupavo. Milo Đukanović bi trebalo više da se aktivira i češće nastupa u javnosti. On je bolji od Benija Hila, Monti Pajtona i Top liste nadrealista. Doduše ove tri serije su imale namjenu da zabave, a Đukanović se sam nametnuo kao bolji takmac. Sasvim neobrazovan i veoma glup.

1 Comment
  1. dje smo to komentariše

    Sacuvati se od kortikalnih ataka ovakvog tipa licnosti trebalo je odavno.Danas bi nam druge ptice pjevale. Znanje je u svemu osnov bilo kojim poslom da se covjek bavi, a kamoli voditi drzavu. Grijeh je sto je ovaj narod sam sebi radio u poslednjih 3 decenijeZalosno. No ima nade,

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.