Mladen Mikijelj

Rakić prekidom u drugoj rundi poražen od Prohaske

0

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić doživio je poraz na priredbi UFC 300. Njega je tehničkim nokautom u drugoj rundi porazio Čeh Jirži Prohaska. Ima za čim da žali 32-godišnji Bečlija jer je u prvoj rundi bio u odličnoj poziciji.

Bila je ovo prva borba za Rakića posle dvije godine tokom koje se oporavljao od teške povrede koljena. Rakić je sada na skoru od 14 pobjeda (9 KO, 1 sabmišn) i 4 poraza. Od dolaska u UFC ostvario je 6 pobjeda i 3 poraza, a ovo mu je bio drugi poraz zaredom. U julu 2022. godine u duelu sa Janom Blahovičem zaustavila ga je povreda koljena.

Sa druge strane, Jirži Prohaska, nekadašnji šampion, vratio se na pobjednički put. On je u novembru prošle godine u Njujorku izubio od Aleksa Pereire u borbi za naslov prvaka, a posle ovog trijumfa je na bilansu 4-1 u UFC, ukupno 30-4 u bogatoj karijeri.

Odlično je otvorio Rakić duel i slijedio je plan koji je podrazumijevao veliki broj leg-kikova. Uspio je da uspori kretanje rivala i da mu nanese ozbiljne probleme na ovaj način, a i raskrvario ga je posle jedne kombinacije kada ga je iznad oka pogodio zadnjim direktom. Bio je Rakić bolji rival tokom najvećeg dijela prve runde, ali je na pola minuta do kraja runde Prohaska uspio jednim udarcem da uzdrma Srbina. Ipak, Rakić se sabrao i okončao uspješno prvih pet minuta.

Nastavio je Rakić i u drugoj rundi sa svojim planom, ali je bilo jasno da se borba rasplamsala. Vidjeli smo pravi „rat“ u oktagonu u kojem su se nizale razuzdane razmjene u centru kaveza, a iz jedne od takvih situacija Prohaska je izašao kao pobjednik. Uspio je da uzdrma Rakića, a potom ga serijom udaraca pošalje u nokdaun. Posebno je efikasan bio jedan udarac koljenom dok je Rakić bio na ogradi.

U parteru je potom Čeh zadao nekoliko udaraca ošamućenom Rakiću, a sudija Herb Din morao je da reaguje i prekine borbu, koja je zavedena kao trijumf Prohaske tehničkim nokautom. Lako je reći posle borbe, ali moguće je da je Rakić trebalo da traži šansu u rvanju, naročito u trenucima kada je bio uzdrman.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.