Raičević: Iz našeg slobodarskog Nikšića poručujemo da nećemo dozvoliti više da nas bilo ko dijeli

0

U ime svih građana Crne Gore koji su godinama željno čekali glas o slobodi, koji su čekali da se oslobode mraka, iz našeg slobodarskog Nikšića, poručujemo da nećemo dozvoliti više da nas bilo ko dijeli po pripadnosti, ovoj ili onoj naciji, po vjeropispovijesti, da nas dijele na bogate i siromašne, na Nas i Vas, kazao je poslanik Pokreta za promjene Vladan Raičević.

“Nekada žila kucavica crnogorske privrede, zamajac cjelokupnog razvoja Crne Gore, studentski grad koji je našoj zemlji dao veliki broj naučnika i prosvjetnih radnika, grad književnika, pjesnika, umjetnika, boema, grad koji je hranio i izgradio Crnu Goru, sada je samo grad sjećanja na industrijsku zonu i razvijene privredne kolektive.

Ipak, Nikšić je ostao najljepši simbol otpora bezumlju i kriminalu, bratomržnji, u kojem je prethodne godine, odlučno pokrenuta lavina promjena u Crnoj Gori. Naš grad su naši građani i građanke, čije srce čuva Bedem. To je jedna velika duša s tragovima vremena koji prolaze njime“, kaže Raičević.

Pobjeda, ističe on, zaista pripada onome ko je najviše želi.

“A poslije velike pobjede koja nas čeka u Nikšiću, ostavićemo iza sebe, za sva vremena, eksplozije bombi nadomak školskih prilaza, ono otrovno vrijeme koje nije priznavalo izranjavane radničke ruke osim ako se u njima nije nalazila partijska knjižica, vrijeme političkog izdajstva i dezerterstva, ali i vrijeme buđenja razorne snage koja će svakim danom postajati sve opasnija za one koji svoje dužnosti ne budu obnašali na savjestan i častan način!

Crna Gora se 30. avgusta 2020. godine probudila, jer je to bilo pitanje časti. Nikšić će odnijeti veliku narodnu pobjedu, jer armija mladih intelektualaca i osvješćenih građana dišu kao jedan, pobjedonosno“, ocjenjuje Raičević.

Prema njegovim riječima, budućnost se piše velikim slovima, a za bolju budućnost Nikšića, za budućnost naše djece, u nedjelju, 14. marta izađimo svi na birališta.

(In4s)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.