Mladen Mikijelj

Rafting ubjedljivo najpopularnija aktivnost među turistima u Crnoj Gori, na drugom mjestu kampovanje

0

Prema posljednjim podacima koje je prikupio i analizirao rafting kamp Modra rijeka, rafting je uvjerljivo na vrhu liste kao najpopularnija aktivnost za turiste u Crnoj Gori, sa prosječnom mjesečnom potražnjom na Google od 19500 pretraga.

Kanjon rijeke Tare, mjesto UNESCO-ve svjetske baštine i jedne od najdubljih klisura u Evropi, pruža nezaboravno iskustvo raftinga, pa nije čudno otkud tolika popularnost kod turista.

Na drugom mjestu po popularnosti je kampovanje u Crnoj Gori, koje turisti pretražuju oko 9000 puta mjesečno, u prosjeku. Na trećem mjestu nalazi se sve popularnija aktivnost za upotpunjavanje aktivnog odmora u Crnoj Gori – hiking, sa oko 7250 pretraga mjesečno.

Da nisu samo planine i šumske staze popularne kad je u pitanju aktivni turizam, pokazuje podatak da se 6270 puta, od strane turista, pretražuje i ronjenje (diving).

Za turiste koji vole adrenalin, veoma je interesantan Zipline sa 6170 pretraga, i kanjoning sa 6000 pretraga. Podsjetićemo da je Zipline najpoznatiji na Đurđevića Tari, a kanjining u klisuri Komarnice tako, zvani Nevidio.

Da Crna Gora može da ponudi široku lepezu aktivnosti na otvorenom, pokazuje i podatak za sve veće interesovanje za kajtsurfingom. Čak 2380 pretraga mjesečno se ostvari u potrazi za kajtsurfingom koji je dominantan na Velikoj plaži u Ulcinju.

Pored ovih izvanrednih aktivnosti, Crna Gora mami turiste raznolikim spektrom aktivnosti za aktivni odmor, uključujući, vožnju kajaka (1970 pretraga u prosjeku mjesečno), paraglajding (1960), organizovano jahanje konja u prirodi (1380), biciklizam (850), penjanje na stijene (450), Via Ferrata (450), ribolov (430) i posmatranje ptica (50), zadovoljavajući svaki avanturistički duh.

Crna Gora sa svojim ljepotama i prirodom postaje jedna od nezaobilaznih destinacija u Evropi, kada je u pitanju aktivni odmor i turizam.

U svrhe prikupljanja podataka i analize korišćeni su zvanični podaci iz Google alata za pretragu ključnih riječi. Analizirani su podati na engleskom, za sve zemlje svijeta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.