Radulović: Vlada da preuzme KAP i Rudnike boksita

7

Sadašnja proizvodnja u Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP) mora se nastaviti i svaki pokušaj opstrukcije proizvodnje od strane vlasnika UNIPROM-a Veselina Pejovića krivično sankcionisati, kazao je poslanik Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović.

Radulović smatra da Vlada Crne Gore treba preuzeti KAP i Rudnike boksita u Nikšiću.

On je, na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore, kazao da reindustrijalizacija treba da bude glavna ekonomska aktivnost i pravac razvoja Crne Gore.

“Status radnika KAP-a i Rudnka Boksita treba definisati zakonskim izmjenama. Raskinuti koncesioni ugovor eksploatacija crvenog boksita i dalje nezakonito djelovanja UNIPROM-a u Nikšiću”, saopštio je Radulović.

Kako je naveo, potrebno je krivično procesuirati članove kriminalnih organizacija i počiniocie teških krivičnih djela u KAP-u i Rudniku boksita.

“Sadašnje ponašanje vlasnika UNIPROM-a, strah od odgovornosti za učinjeana teška krivična djela, pokušaj očuvanja protivzakonito stečene imovine i privilegija, moguća dalja valorizacija nelegalno stečene imovine poput Biznis zone KAP-a i pokušaj političke i socijalne destabilizacije Crne Gore”, naveo je Radulović.

On je saoštio da je PzP od 2004. do 2021. podnio više krivičnih prijava zbog situacije u KAP-u.

“Nažalost 16-17 godina predmeti su još u izviđaju. Zato je Tužilaštvo zatočena institucija i oni treba da odgovaraju”, naglasio je, između ostalog Radulović.

On je istakao da ukupan iznos odloženih obaveza po osnovu odluka Vlade iznosi čak 301 milion eura.

– Da se zna Milo Đukanović je tada bio premijer, Igor Lukšić ministar finansija, a Branko Vujović ministar ekonomije – rekao je Radulović.

On je istakao da Rus Oleg Deripaska nije izvršio nikakvu obavezu prema državi, a da je Crna Gora tako oštećena za više od 500 miliona eura.

“Umjesto da ako su uveli stečaj naprave reorganizaciju, oni su išli sa najgorim dogovorenim scenariom. Podijelili su KAP na nekoliko cjelina, i sumnjivim ugovorima i investitoru dali KAP i Crvene boksite”, rekao je Radulović.

7 Comments
 1. Stremljenje komentariše

  Cuti splacino nepotistička, kako li je onoj jadnoj Bošnjak kad te mora staviti na kosti.

  4
  56
  1. TomoP. komentariše

   Ala ti je komentar. Na strucno izlaganje debil iznosi uvrede. Sto se ne potpises posto si vjerovatno jedan od onih koji trebaju biti procesuirani.

 2. Milica komentariše

  TomoP. ne prdi casti ti, ova lisa se odmah pokazala kad je zajaho vlast, tipican DPS manir. Zaposlio svu vamilju mimo konkursa i procedura, pi! Opet negativna selekcija. Zar ne treba najbolji i najpametniji da se zaposljavaju a ne Radulovici i Bosnjaca?
  U cemu je razlika izmedju DPSa i vamilje Radulovic?

  2
  63
 3. Dule komentariše

  Opet IQ faca ima nešto da kaže? Da li svi sa najvećim IQ(po sopstvenoj tvrdnji) izgledaju kao na slici dotični?

  1
  2
 4. RANKO komentariše

  Razlika je sto su ovi iz dps krali a radulovici barem do sada nijesu.

  1. Iskra komentariše

   Polakote Ranko!

 5. Stremljenje komentariše

  Sto se mene tiče, ja mogu da zaspim svako vece kao beba. Komentar je na mjestu, jer iznosim činjenice, a sad u kojoj formi sa ili bez rukavica, to je već stvar ukusa. Dotični ne bi smio više da se čuje povodom bilo koje teme, poslije ekspresnog uhljebljavanja porodice, protiv čega se kao borio.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.