Radulović: Leposavić je neiskusno naišao na lukavstvo DPS-a, međunarodne adrese slale poruke da njegovi stavovi štete ideji Vlade

12

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović rekao je da razumije vladajuće većinu koja je predložila tužilačke zakone, ali kako kaže, moraju se slušati i poruke EU.

“Vladajuća većina je ogorčena jer pravo i pravda do sad nisu išli ruku pod ruku, ali sa druge strane EU nam govori da treba da popravimo vladavinu prava ali nemojte ići ad himiunem i nemojte da rušite cijelu kuću jer je pojedinac problem u funkcionisanju tog sistema”, rekao je Radulović.

Podsjetio je da će Skupština 11. maja raspravljati o Zakonu o državnom tužilaštvu, koji kako kaže, inkorporita preporuke Venecijanske komisije.

“Vlada će kao nosilac posla imati dijalog sa međunarodnim partnerima, prije svega EU ali takođe i sa predstavnicima parlamentarne većine kako bi pravda i borba protiv korupcije dobila opipljive rezultate”, kazao je Radulović u emisiji klub A na televiziji A1.

Upitan da li je zagovarao smjenu ministra Vladimira Leposavića, rekao je da je čuo te glasine da je bio jedan od zagovornika smjene i žao mu je, kaže, ako se te glasine šire.

“Pokušao da opravdam njegov nastup kod stranih partnera govoreći da je u političkom neiskustvu naišao na lukavstvo DPS koje ga je stavilo na tanak led. Nisam tražio njegovu smjenu ali jasne su bile poruke koje smo dobijali sa međunarodnih adresa – da Leposavić ako dijeli takve stavove može da našteti ideji koju Vlada ima i ideji građanske države”, rekao je Radulović.

Govoreći o promjeni ambasadora, rekao je da je to prirodno nakon smjene vlasti, a pogotovo, kaže, kada dođe do promjene vlasti posle 30 godina.

12 Comments
 1. LipaLipa komentariše

  … bas mi nije simpatican, po volji, ovaj apostol, … na nasu zalost, on je apsulutno u pravu, kad evropa u pitanju, … ona ima svoje protokole, procedure, i sl, … ako ih ne postujes, oma dobijas, ukore, blokade, sankcije, … u ovom momentu mi ne mozemo izdrzati, nihovo protivljenje, … prosto i jednostavno, siri se kolko i gubera imas, … CG ne da nema “guber”, duzni smo i crno ispod nokta, duznicko robstvo … moramo pametno, mudro, svtarati situaciju, da na zelenu granu stanemo, … naravno da je to moguce ali u duzem periodu, strpljivo,, uporno, … aj’ zrdravo, …

  3
  7
  1. Veselin komentariše

   Krivokapic ,Spaic i ovaj Radulovic su zastidje ove vlade i naroda koji je glasao protiv rezima.

   11
   2
  2. Гром komentariše

   LipaLipa – Mićo, takva politika koja ide uz dlaku EU, NATO, američkih i engleskih ambasada nas je za ovih 30 godina dovela dovde, do dužničkog ropstva i ako i dalje budemo slijepo slijedili istu politiku nikada nećemo izaći iz ovog dužnikog ropstva. Npr. kako objasniti ponovno uvođenje sankcija Rusiji i nepopravljanje ekonomskih i političkih odnosa sa Srbijom koje direktno idu na ekonomsku štetu MNE, a sa druge strane EU odbija zahtjev MNE da pomogne oko kineskog duga ili oko turizma… Svaki građanin MNE vidi da tu nešto debelo ne valja iako nijesu “eksperti” kao ovaj Radulović…

   3
   1
   1. LipaLipa komentariše

    … Grom, … “politika” zapada / ambasade, kako je poimas, mnogi, ne postoi, … nama ambasade u avgustu mnogo pomogle oko “smene” mila/dps, … zaustavile planiranu kradju, puc (Ranke), kasije kredit (obveznice) ma puno toga, … to je uslovno, oficijelna, politika, zapada, … milo / dps je imao podrsku, duboke drzave / golbalisti / bankari, … koji imaju drukciji “standard” oni otimaju rersurse, paraziti, … omogucili milu, posebno, licno bogacenje, namjesnik, … tako da to trba razlikovati, nista nije bas “isto”, … znaci moguca je autmna politika Vlade, postujuci standare, oficijalne politike, zapada, … moguce je izgradjna autonomnih istituciji, koje ce biti na dobro, naseg naroda, … aj’ zdravo, …

    1. LipaLipa komentariše

     … Grom, … smetnuh, kredit / kina, ona je sada centar globalista, posebno, Roksildi / huavej, put svile, … sto bi bilo lose u tom, ako moguce, odkup nase eskimko / krede, … pod boljim uslovima, posebno ako je tacno, … da je taj kredit jako nepovoljan, kamata, rok odplate, koleteral, ma sve, … evropa je mozda, na sve to spremna, njihovi intreresi, koi su se poklopili sa nisim interesima, … aj’ zdravo, …

 2. Ivi komentariše

  A on je iskusan. Po DRPS vezi se zaposlio pa po DRPS vezi Zdravkov oj nastavio da mete. Kako ga nije stid ovo da drži. Pih!

  15
  3
 3. NIKO99 komentariše

  Ovo je čovjek bez sivijesti i savjesti, baš onakav kakvog centri moći sa zapada najviše vole. Do sada je pokazao samo slijepu servilnost i to na štetu svog naroda i države. U svakoj normalnoj državi dobio bi momentalni otkaz jer ne služi svojoj strani nego nekoj tuđoj. Ako neko treba da bude uklonjen u rekostrukciji Vlade onda je to ovaj ministar. Mislim da Vlada ne može dalje da normalno funkcioniše sa ovakvim osobama.

  16
  3
 4. Onako usput komentariše

  Evo sta dobijete kada prepustite poltronima (ekspertima za uvlacenje u zadnjice NATO).Njih narod nije birao , pa zasto bi ista radili u korist tog istog naroda?!!Birani su od strane ambasada , pa logicno rade u korist onih koji su ih birali.Iste im gazde kao i DPS-u , SD-u , SDP-u , ali jos uvijek ima budala , medju obicnim narodom , koji se kao razumiju u politiku , pa brane crkvu od crkve , politicke idole od njih samih ili onih drugih , a svi slusaju iste ideologe sa zapada.Neko je 3.ruka , a neko i nize u lancu poslusnosti ali je “nabavljac” isti!

  Samo jos kada bi se svi dogovorili , od nabavljaca , do prodavaca magle (politicara i Vlade) , pa da nam decidno , bez uvijanja , kazu sta je to po njima gradjanska drzava?!!Ocigledno se pod taj pojam ne smatra raznolikost , vec suprotno.Gradjanska drzava je sekta , a glavni , koga moramo slusati je NATO i Stdjt dipartment , koji ima svog sektaskog izaslanika u vidu US ambasade , pa su ispod njih , britanska ambasada , pa GER i svi ostali…Vlada i ministri su cak ispod klanova i bivse vlasti , a sav posao im nije da naprave neki boljitak za najnizi sloj u ovoj sekti (gradjane) , vec je tu borba da se dodvore ovima iznad njih , ne bi li im ovi bacili koju mrvicu vise , da napune dzepove…Nada umire posljednja!
  Srbi imaju svoju crkvu , koja je smetnja sekti , pa tako ni ne pripadaju gradjanskom drustvu , mi smo zli vanzemaljci , pa NASA radi na tom problemu , kako ga resiti 😉

  8
  2
 5. Sposobnost komentariše

  Vidiš, gosp. ministre,
  Leposavića ne možete i nećete smijeniti jer ćete odsjeći granu na kojoj udobno sjedite
  i otići prije nego ste i došli.
  To što su Vas i vašeg predsjednika i još neke
  postavili u njenoj kancelariji, njoj i odgovarajte i ubijedite u da to ne možete uraditi,
  mislim ako ste sposobni za tako nešto.
  Lijep pozdrav.

 6. alf komentariše

  svi ste vi za gadjenje a DPS za hapsenje,dotad srece nece biti.

 7. ajica komentariše

  muci bravu jedan ti da komentarises o najboljem i najstrucnijem ministru u vladi ovoga prevaranta i nestrucnjaka i lazova krivokapica kojega je dps zajedno sa jednim dijelom crkve postavio i izmanipulica gradjane a to se najbolje vidjelo juce. nidje ne pise da ministar jedne vlade ne moze da izrazi svoj licni stav. o cemu ti da pricas radulovicu kad si kadar dpsa i kad nesmijes da opozoves ambasadore milicu pejanovic djurisic ,pa lazovica i druge, o cemu ti da pricas kad kazes da moramo saviti kicmu i biti poslusni prema eu ka da nas je ta eu nesto zaduzila poltronu jedan . nije eu glasala za promjene nego narod i da ti trazis oatavku fukaro jedna a ti si zajedno sa onom ijnac , srzentickom sekulovica ministra mupa najgori ministri u vladi nesposobnog alkoholicara krivokapica.

 8. Čiko komentariše

  Kakva lignja, a nudio je Leposaviću mjesto ambasadora ako da mu je djed ostavio ambasade. Ovaj je najveća blamaža ove Vlade

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.