Radulović: Klinički centar prihvata pacijente iz Dobrote

0

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović uvažila je molbu direktora Specijalne bolnice “Dobrota”, Petra Abramovića, da se na Klinici za psihijatriju KCCG privremeno smjesti sedam pacijenata iz Kotora.

Riječ je o mogućim kontaktima devet zaraženih u Dobroti. U Podgoricu stižu pacijenti koji se liječe na dobrovoljnoj osnovi i nijesu agresivni.

“Nakon što sam dobila saglasnost ministarke zdravlja, dr Jelene Borovinić Bojović, odobrila sam zahtjev za prijem. Preduzete su sve organizacione i epidemiološke mjere za prijem ovih pacijenata, kako bi se nastavio njihov psihijatrijski tretman, a da pri tome ne ugrozimo pacijente koji se već nalaze na liječenju u našoj ustanovi. Ovakva procedura u redovnim uslovima nije moguća imajući u vidu organizaciju psihijatrijske službe u zemlji, ali imajući u vidu složenost epidemiološke situacije, smatrajući da moramo biti solidarni, odobrila sam premještaj”, kazala je za “Vijesti” direktorica KCCG.

Ti pacijenti biće odmah testirani na kovid i pored činjenice da sada nijesu zaraženi, objasnila je direktorica Klinike za psihijatriju, dr Aleksandra Ražnatović.

“Pacijenti koji bi na bilo koji način prekršili protokol liječenje, odmah će biti ili vraćeni u Dobrotu ili otpušteni na dalje kućno liječenje”, kazala nam je Ražnatovićeva.

U isto vrijeme, kolegijalnost se očekuje i sa druge strane.

“Mi i dalje moramo imati mogućnost da teške pacijente, kada se ukaže medicinska potreba i prema indikacijama iz Urgentnog centra, usmjerimo ka Dobroti”, napomenula je Ražnatovićeva.

Da bi se oslobodio dodatni smještaj u Dobroti, iz te ustanove biće otpušteno 13 pacijenata koji se, takođe, liječe na dobrovoljnoj osnovi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.