Radović zakazao sjednicu parlamenta u Budvi

0

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović zakazao je nakon jučerašnjeg kolegijuma predstavnika političkih parlamentarnih stranaka, sjednicu lokalnog parlamenta za četvrtak, 11. mart.

Riječ je o sjednici koja nije održana 28. decembra zbog političkih previranja među vladajućim partijama, pa je potom zakazivana u dva navrata u februaru, ali i otkazivana zbog alarmantne epidemiološke situacije. Na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja su budžet i plan investicija za ovu godinu, a biće dopunjen i predlozima sastava upravnih i odbora direktora opštinskih preduzeća, kao i predlozima za članove savjeta ustanova kulture.

ako su se predstavnici vladajućih partija prije dva dana dogovorili da gradonačelnik Marko Bato Carević donese ove tri odluke, a da one budu potvrđene na prvom skupštinskom zasjedanju, od toga se odustalo, jer Careviću zakon dozvoljava da donese odluku o sastavima upravnih, odbora direktora i savjeta, ali i ne da donese budžet i plan investicija. Zato je odlučeno da se uz poštovanje mjera organizuje sjednica SO, kako se to čini i u državnom parlamentu i donesu ključne odluke zbog kojih su nastali problemi u funkcionisanju, prije svega opštinskih preduzeća.

Mandati članovima upravnih i odbora direktora, kao i članovima savjeta je istekao 7. februara.

Izglasavanjem tih odluka, vladajuće partije će praktično formalizovati postkoalicioni sporazum, koji je punih pola godine bio usaglašavan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.