Radović: Pajser gospoda mogu da zaborave kotorski scenario

4

Predsjednik Skupštine opštine Budva, Krsto Radović, tvrdi da je DPS imao namjeru da preotme vlast na dva-tri mjeseca kako bi iz opštinske kase “oteli ono što je predanim radom sticano u protekle četiri godine, kao i da sprovedu sve projekte predsjednika DPS-a i njegovih prijatelja”.

„Aktuelna politička situacija u Budvi uzrokovana je najvećim dijelom opstrukcijama od strane DPS-a koji ne može da se pomiri sa činjenicom da su izgubili i da nikad više neće činiti vlast. Ipak, njihova nervoza i ne čudi s obzirom na to da DPS bilježi drastičan pad rejtinga, pa se sada političkom korupcijom pokušava nadomjestiti ono što je pogrešnom strategijom izgubljeno.Stiče se utisak da strategija DPS-a nije sračunata na građane i interese grada, već je isključivo na pljačku i punjenje privatnih džepova. Njima su, reklo bi se, građani, posljednja rupa na svirali”, kaže Radović za “Vijesti”.

No, i pored pritisaka, ucjena, kupovine… kako je dodao, građani su DPS poslali u opoziciju.

“Danas im je više nego jasno da ih na sljedećim slobodnim izborima čeka svođenje na nivo statističke greške. Ono što DPS najviše boli jeste činjenica da je Budva danas drugačija u odnosu na dan kada smo došli na vlast. Bole ih naši rezultati i naša postignuća, boli ih to što smo uspjeli da vratimo enormne dugove, da konsolidujemo finansije i realizujemo brojne projekte. Rezultati koji su postignuti nisu došli slučajno. Oni su rezultat poštenog i domaćinskog odnosa, a samo mi znamo koliki je trud uložen da bi do toga došlo. Stoga sam siguran da sve navedeno i sve učinjeno izazivaju potpunu nemoć kod naše političke konkurencije, naročito jer su u DPS-u postali svjesni da u Budvi, legalnim putem, više ne mogu doći na vlast“, navodi Radović.

Tvrdi da se DPS vodio principom – ako ne možeš nekoga da pobijediš, onda ga kupi.

“To im je nekada polazilo za rukom, pa su isto pokušali i sa Stevanom Džakovićem koji je od početka pravio opstrukcije i iznalazio nove fiktivne zahtjeve počevši od otvorenih lista koje treba u Skupštini da predlože oni koji su svojim partijskim programom to i predvidjeli. Treba svakako uzeti u obzir da takav model glasanja ne može usvojiti opozicija i da je u tom slučaju odgovornost na DPS-u, naročito zbog toga što je za izglasavanje tog predloga neophodna dvotrećinska većina u Skupštini Crne Gore. Međutim, Džaković umjesto da isti taj zahtjev ispostavi onima sa kojima ruši vlast u Budvi, nekako ga je ekspresno zaboravio i izbacio iz glave, a vjerovatno mu je u tome pomogla njihova izdašnost prilikom obavljene trgovine. U konačnom, svakom iole pismenom građaninu jasno je da su priče Džakovića uzaludni pokušaji prikrivanja političke korupcije i da je cijelo njegovo djelovanje u SO Budva bilo instruisano od strane režma“, ističe Radović.

On tvrdi da je DPS na istorijskom minimumu, kao i da nije kršio zakon tokom sazivanja i održavanja skupštinskih zasjedanja.

4 Comments
 1. Крими рад komentariše

  Tako je! Bravo Krste! Dps ide na smetliste istorije…nikad više DPS i sateliti njihovi udbaški!

  20
  1
 2. Kafanski filozof komentariše

  I vreme je da se otarasite kuge !.
  Terajte tu dps gamad u nepovrat !.

  14
 3. Munja komentariše

  O evo ga i dosp kuvar, hahaha.. Bolje da se uvatiš šerpe i tiganja, jer i ličiš stvarno na manjerkaša. Ostavi politiku školovanim i obrazovanim ljudima..

  2
  9
 4. Traktorist komentariše

  litijaška bagra na apaurinima

  1
  9
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.