Radovanić: SDP kao pokvareni gramofon

3

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić kazao je da nije jasno kako su funkcioneru Socijaldemokratske partije (SDP) Bojanu Zekoviću promakli odgovori URE na pitanja u vezi sa Stevanom Simijanovićem, “s obzirom na to da je od 30. avgusta postao strastveni pratilac” te partije, “koji na dnevnom nivou ištancuje po nekoliko saopštenja u slabašnom pokušaju da je diskredituje”.

Zeković je ranije danas pozvao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i Radovanića da javnosti saopšte odgovor na razloge sastanaka partijskog rukovodstva URE sa Simijanovićem i Marijom Havrilov.

Radovanić je podsjetio da su, kao što su, kako ističe, više puta naglasili, potpuno otvoreni da nadležni preispitaju sve nedosljednosti u vezi sa slučajem Simijanović.

“Zeković izgleda nije obaviješten ni ko je prisustvovao sastancima sa Simijanovićem, iako je i to objelodanjeno. To me, kao nekog koga je pokušao da targetira, iznenađuje, jer je Zeković prepoznat kao član Glavnog odbora ŠTA RADI URA partije”, naveo je Radovanić.

Poručio je Zekoviću da mora sa još više pažnje da prati njihove aktivnosti, jer će, “na kraju, i sam imati od toga koristi”.

“To mu savjetujemo kako za njega ne bi bilo, kako je ranije i sam priznao, ‘previše neodgovorenih pitanja i preglasnog ćutanja’. Doduše, možda i mi mnogo očekujemo od kolega iz SDP-a, koje, sjetimo se, godinama nisu smogle hrabrosti da postave pitanja od javnog značaja svojim političkim idolima iz DPS-a, dok su se njihovi funkcioneri okorišćavali na uštrb građana, uništavanjem državnih preduzeća kojima su rukovodili. Sve to je za posljedicu imalo javni dug koji je skoro upetostručen dok su SDP i kolege Zekovica vršili vlast”, navodi Radovanić.

Pohvalno je, kako je kazao, što se SDP “uživio u ulogu opozicionara”, ali da je promašio metu.

“Raduje nas što je kolega Bojan Zeković izabrao baš URU da vježba prvo i osnovno političko pravilo, ali je, nažalost, za njegovo podučavanje kasno. SDP je kao pokvareni gramofon, iz kog bubnje desničarenje i poltronstvo, koji neko hitno treba da isključi iz struje”, zaključio je Radovanić.

3 Comments
 1. Misliti crnogorski komentariše

  Sta mlati ovaj?

  4
  1
 2. NIKO99 komentariše

  Vođa partije je pokopao partiju. Ne vidim razlog da iko glasa više za URA. Šiptari ih neće glasati, suverenisti ih neće glasati, srpske patriote ih neće glasati. Možda neki zbunjeni građanin sa niskim koeficijentom inteligencije se prevari ili kakvi đede što je zaboravio naočare pa pogrešno zaokruži.

  2
  1
 3. Max komentariše

  Sad ce zekovic da ocisti pod sa ovim nesrecnikom ,vi ste izdajnici ,seljacicu I brabonjku

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.