Radonjić: Bečić i Abazović klevetama pokušavaju da sakriju saradnju sa DPS

Radonjić: Bečić i Abazović klevetama pokušavaju da sakriju saradnju sa DPS

„Saopštio sam juče samo dio zamjerki naukupno neprincipijelno i neodgovorno ponašanje Alekse Bečića i Dritana Abazovića, a povodom, maštovito i vizionarski nazvanog, „Plana“ koji su nedavno obznanili i najave da će da urade ono za šta su se do prije dvije-tri sedmice kleli da neće „ni po cijenu života“. Učinio sam to relativno blago, s obzirom na težinu, brojnost i trajanje prestupa dvojice samozvanih lidera, kao i na posljedice po naše društvo.“ saopštio je danas poslanik Goran Radonjić iz Ujedinjene Crne Gore.
Iz kolaicije “Za 21. vijek” dan ranije poručili su Ujedinjenoj: “Možete sa nama da radite za građane ili sami kao do sada za Đukanovića”.
“Pojavila se zatim mizerija od teksta, nepotpisana ali sa jasnom naznakom da potiče iz „Koalicije za 21. vijek“. Pošto je tako, odgovornim za tu pisaniju smatram dvojac Bečić-Abazović, i pozivam ih da se povuku iz javnog života ako su ikada čuli da postoji pojam morala“, saopštio je Radonjić.
On navodi da je u prvoj rečenici iskazana “bestidna laž da je Ujedinjena Crna Gora ulazak u Skupštinu „dogovorila i usaglasila sa Milom Đukanovićem“”.
“Samo ta jedna bestidna laž, kleveta, bila bi u iole normalnom društvu dovoljna da se jednom zauvijek izgubi kredibilitet. I nije Bečiću i Abazoviću prvi put da se tako ponašaju. I još se usuđuju, oni, da nekog prozivaju za „dogovor i usaglašavanje sa Đukanovićem. Jedan dio te koalicije čine nekadašnji članovi DPS-a koji se sa Đukanovićem tada nisu dogovarali nego su mu vjerno služili. O nepodopštinama drugog dijela, bivših članova Pozitivne, jedva da treba govoriti.”
Radonjić dodaje da su Bečić i Abazović direktno odgovorni za to što je Đukanović pobijedio na predsjedničkim i lokalnim izborima.
“I sad Bečić i Abazović ne da ne žele da snose odgovornost što su omogućili Đukanoviću da učvrsti vlast na svim nivoima, nego se obavezuju na osnivanje parlamentarnog odbora sa DPS-om! I to jedva dvadesetak dana od izborne kampanje tokom koje su se bezbroj puta, što u stihu što u histeričnom deranju, zakleli da „po cijenu života“ neće sa DPS-om ni da sjednu za isti sto. Zaista treba biti potpuno amoralan pa sve to uraditi. I još optuživati za „dogovor i usaglašavanje sa Đukanovićem“ moje kolege i mene, koji smo svoje opozicionarstvo životom pokazali. Bestidnici!”
“Kad se klimala vlast, i kad je DPS bio prisiljen na ustupke, onda ste svaki pokušaj pregovaranja sa DPS-om nazivali izdajom. Sad kad ste mu pomogli da neprikosnoveno vlada, potrčaste na razgovore sa njima. Da se možda to ne zove izdaja ili prevara građana? Bečiću i Abazoviću, vaša jadosaopštenja i vaše kvazidjelovanje nisu samo politički, ona su moralni i ekološki problem. Poganština koju unosite u ionako prljav javni prostor prijeti da uništi nadu u bilo kakve promjene u našem namučenom društvu, jer normalan čovjek može samo da bude zgađen kad čita vaše tekstove ili gleda vaše nastupe. To je suštinski i najopasniji rad za DPS, to tjeranje časnih ljudi u zaključak da je politika brlog i da treba dići ruke od svega.“
“Zato, ako imate ikakvu dilemu, da potpuno jasno odgovorim na vaš tobožnji poziv na saradnju, koji je lažan kao i sve drugo u vašem bijednom tekstu: ne pada mi na pamet da sa vama na bilo koji način sarađujem. Imate vi partnere, već ste ih jasno označili u svom „Planu“, a tokom „vanredne konferencije za medije“. Nikakva dernjava, bestidni napadi, ni podrška iz raznih centara ne mogu sakriti tu očiglednu istinu. Vaš partner za dogovor i usaglašavanje jeste DPS. Osjećam da ćete se dobro razumjeti, ne bih da smetam, zaključuje se na kraju saopštenja.”

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *