Radnici Solara sa sjevera dobili ugovore na neodređeno; Saveljić: Još jednom pokazujemo da smo spremni da doprinesemo razvoju sjevera kroz zapošljavanje

0

Izvršna direktorica Valerija Saveljić, sastala se s radnicima Solar gradnje u Beranama, koji su potpisali ugovore o radu na neodređeno vrijeme. Poručila je da je donesena prava odluka.

,,Solar gradnja još jednom pokazuje da je spremna da doprinese razvoju sjevera, kako kroz zapošljavanje, tako i kroz doprinos programu energetske efikasnosti i smanjenje zagađenosti vazduha prelaskom na obnovljive izvore energije. Zbog potencijala na sjeveru, odlučili smo da na neodređeno vrijeme zaposlimo 30ak radnika i vjerujem da je to dobra odluka“, kazala je izvršna direktorka Solar gradnje.

Ugovore o radu na neodređeno vrijeme potpisala su 32 radnika – 25 montera, pet električara, šef službe za izvođenje radova za region sjever i jedan tehnički sekretar.

Gostujući na Radiju Andrijevica, direktorica Saveljić osvrnula se i na nedavna dešavanja u firmi koja su se ticala zaposlenih na sjeveru.

,,Što se tiče tog pitanja, moram istaći da je EPCG Solar gradnja u jednom periodu imala višak zaposlenih koji su sanacionim planom iz juna 2023. godine postali višak, prije mog dolaska na mjesto izvršne direktorice u oktobru 2023. , pa je samim tim došlo do neproduženja ugovora određenom broju zaposlenih, među kojima su se našli i radnici sa sjevera.

Uz podršku resornog ministra Saše Mujovića, slijedeći plan smanjenja zagađenosti vazduha u sjevernim opštinama a sve u skladu i sa planom EPCG da sjeverni region bude jedan od prioriteta, odlučili smo da našim zaposlenima damo ugovore na neodređeno.

Vjerujemo da će Solar gradnja u budućnosti otvarati još novih radnih mjesta koja će doprinijeti intenzivnijoj ugradnji fotonaponskih sistema u našoj zemlji a i u regionu“, kazala je.

Podsjetila je i na odlične poslovne rezultate u prva dva mjeseca tekuće godine, naglasivši da je cilj je da EPCG Solar gradnja postane ne samo uspješna firma u crnogorskim okvirima već i u regionu.

,, Stanje koje sam zatekla u firmi nije bilo sjajno, ali zajedno sa menadžerskim timom, uspjeli smo da za kratko vrijeme Solar gradnju maksimalno profesionalizujemo, administrativno sredimo i da evo već u januaru i februaru imamo rezultate kojima se možemo pohvaliti“, istakla je Saveljićeva.

,,Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima u zimskim mjesecima, uspjeli smo da postignemo rezultate koji su očekivanja koja smo definisali proizvodno finansijskim planom za 2024. godinu. Za dva mjeseca tekuće godine ostvarili smo 933000 evra prihoda, a u istom periodu prošle godine ostvareno je 508000€ prihoda, dok je planirani prihod za taj period 762000€. Tako da imamo rast prihoda za 23% u odnosu na planm a čak 84% u odnosu na prošlu godinu“, podsjetila je izvršna direktorica za Radio Andrijevica

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.