Radinović: Podgorica u rupama, kanalima i neispunjenim obećanjima, a Vuković priča o litijama i napada SPC

Radinović: Podgorica u rupama, kanalima i neispunjenim obećanjima, a Vuković priča o litijama i napada SPC

Nedavno je u Skupštini Glavnog grada gradonačelnik Ivan Vuković ustvrdio da se u Podgorici radi i gradi u skladu sa uobičajenim planom, te da pojačani radovi koji se odvijaju u mnogim djelovima grada nemaju veze sa predstojećim izborima. U ove priče za malu djecu građani Podgorice odavno su prestali da vjeruju, kazala je Marija Radinović, potpredsjednica podgoričkog odbora Socijalističke narodne partije.

Podsjećamo da je Vuković nedavno izjavio da se u Podgorici realizuje investicioni ciklus vrijedan preko 200 miliona eura, izbjegavajući pritom da kaže da je rebalansom budžeta predviđeno prolongiranje rada na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, što je najvažniji projekat za Glavni grad.

Po riječima Radinović, neki od projekata kao što su put Golubovci-Mataguži i rekonstrukcija bulevara na Zabjelu, započeti su u jeku predizborne kampanje iako nisu predviđeni Programom uređenja prostora Glavnog grada za ovu godinu ili je tender trebalo da bude raspisan tek krajem godine.

Dakle, pogodan momenat da se preporuči šefu režima za još neku visoku funkciju gradonačelnik Vuković nije htio da propusti ni po koju cijenu, istakla je ona.

„Građani Podgorice poslednjih nekoliko mjeseci ne mogu opstati od radova na ulicama, uglavnom kozmetičkih rekonstrukcija i popravki, „presvlačenja“ asfalta i sličnih poduhvata, kojima gradska uprava pokušava da ih ubijedi da još jednom svoje povjerenje poklone DPS-u.

Međutim, znaju Podgoričani koliko je malo urađeno proteklih godina, odnosno svjesni su da i dalje imaju katastrofalan, najgori javni prevoz u regionu, da ubrzana gradnja bez ikakvog reda uništava ono malo zelenih površina koje još imamo, da se RTV Podgorica osniva u susret parlamentarnim izborima, i to po sumnjivim kriterijumima, odnosno uz činjenicu da pojedini članovi njenog Savjeta ne ispunjavaju uslove za članstvo“, naglasila je Radinović i pitala:

Da li treba podsjećati da su i dobru ideju izgradnje biciklističkih staza nadležni u Glavnom gradu uspjeli da pokvare, pa su izgradnjom staza na Zabjelu i u Ulici Ivana Milutinovića preko Morače, sa sve „zaštitnim“ stubovima, nauštrb postojećih saobraćajnih traka, umjesto da rasterete, dodatno otežali saobraćaj i ugrozili bezbjednost i biciklista i vozača?

Takođe, znaju Zabjelčani koliko su muke vidjeli da ubijede gradsku upravu da se zaustavi gradnja još jedne stambene zgrade u okviru DUP-a „Zabjelo-Ljubović“.

O autobuskoj stanici koja je decenijama ista i koja ne priliči jednoj modernoj, evropskoj prijestonici ne treba trošiti riječi, ocijenila je potpredsjednica podgoričkog SNP-a. Nedavno je gradska uprava najavila i ponovnu rekonstrukciju glavnog gradskog trga koji je zadnji put rekonstruisan 2006. godine, jasno stavljajući do znanja da će zbog nečijih grešaka i lošeg rada za istu stvar opet biti potrošen novac građana.

Uprkos svim ovim važnim temama, kako kaže Radinović, Vuković je gostovanje u jednoj televizijskoj emisiji iskoristio da govori o litijama Mitropolije crnogorsko-primorske, crkvenim velikodostojnicima, opoziciji, ugroženoj državi i identitetu, partizanima i četnicima, te susjednoj Srbiji.

Dakle, još jedne izbore Podgorica dočekuje u rupama, kanalima, obećanjima i hiljadu puta ispričanim pričama. Sigurni smo da će naši sugrađani ovog puta dobro procijeniti kome će dati glas i da će pokazati da jeftini, politikantski potezi nisu dovoljni da se zadobije njihovo povjerenje, poručila je Radinović.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *