PZP Rožaje: Bošnjačka stranka kriva za propadanje naroda

0

Pokret za promjene Rožaje sa žaljenjem ukazuje na tešku situaciju u kojoj se nalaze građani Rožaja i sjevera! Nažalost aktivan doprinos ovako teškoj i kompleksnoj situaciji dali su predstavnici Bošnjačke stranke, kazala je Aida Nina Kurpejović, predsjednica OO PzP iz tog grada. Ona ovom prilikom postavlja nekoliko pitanja javnosti Rožaja kao i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti!
“Šta slavi Bošnjačka stranka? Koji su njihovi uspjesi? Da li je njihov uspjeh ukidanje naknada majkama, koje su u ogromnom broju slučajeva jedini izvor prihoda u velikom broju rožajskih porodica? Da li gospoda iz Bošnjačke stranke smatra uspjehom povećanje poreza na dodatu vrijednost (PDV) što za proizvod ima poskupljenje života i životnih namirnica, što sve u zbiru daje još veći procenat gladnih i siromašnih? Da li se uspjehom Bošnjačke stranke može smatrati ukidanje socijalnih primanja građana koji žive u stanju socijalne potrebe i koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, pita Kurpejović.
Isto tako postavlja pitanje javnosti a i gospodi iz Bošnjačke stranke da odgovare koliki je njihov udio u zaduživanju opštine Rožaje?
“Ne zaboravimo dug je preko petnaest miliona eura sa tendencijom rasta… Da li i koliko su zaposlili u lokalnoj i državnoj upravi svojih glasača i koji je osnovni meritum za rad u lokalnoj i državnoj upravi? Da li je u pitanju znanje, vještine i kompetencije ili partijska poslušnost i pripadnost? Na ovo i slična pitanja jednostavan je odgovor!
Dakle da konstatujemo kao plod ovakve retrogradne politike imamo “uspješno” raseljavanje opštine Rožaje, koje se iz dana u dan povećava. Jezik brojki je neumoljiv što pokazuje i statistika, stoji u saopštenju.
“Najbolji primjer je slika današnjeg Gornjeg Ibra, nekadašnjeg giganta i ponosa ne samo Rožaja već i cijele Crne Gore… Današnja slika je mjera i Bošnjačke stranke i Demokratske partije socijalista! Ako slika govori više od hiljadu riječi, onda je današnja slika Rožaja dovoljna i za više od hiljadu riječi… Ne treba zaboraviti najave čelnika Bošnjačke stranke vezano za obnovu Gornjeg Ibra! Građani Rožaja pamte…Dakle, suština njihovog djelovanja je opstanak na vlasti kao i očuvanje sopstvenih privilegija! Pokret za promjene Rožaje uvjeren je da Rožajama treba vlast po mjeri svih građana a ne vlast koja je uspjela da raseli i osiromaši jednu od potencijalima najbogatijih opština! Dokle???, pita Kurpejović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.