Putin: Neke zemlje pokušavaju da ograniče Rusiju, samo zato što ona postoji

0

Neke zemlje pokušavaju da ograniče Rusiju „samo zbog toga što ona postoji“, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

„Poslednji događaji ili događaji poslednjih godina, povezani sa određenim politički motivisanim ograničenjima u ekonomskoj delatnosti na svjetskim tržištima i protiv naše zemlje podstiču nas na to što donosi pozitivne rezultate, odnosno da djelujemo u pravcu koji vodi do pozitivnih rezultata, kao što je, na primjer, zamjena uvoznih za domaće proizvode. Najvažnija stvar u našoj reakciji na politički motivisana ograničenja u privredi koja se, uzgred rečeno, uvode samo zbog toga što postojimo i što pokazujemo sposobnost da štitimo svoje nacionalne interese, jer se tu u stvari ne radi ni o čemu drugom, nije supstitucija uvoza. Iako je to izuzetno važno“, rekao je Putin.

On smatra da je mnogo važniji rezultat sankcija stvaranje konkurentnih uslova za poslovanje u zemlji, stvaranje uslova za privlačenje investicija.

Takođe je rekao da je Rusija zainteresovana za stabilne odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, zbog čega bi željela da se u toj zemlji okončaju unutrašnje nesuglasice. On je podsjetio na upad u Kongres, rekavši da je 150 ljudi uhapšeno i da im prijeti kazna zatvora od 15 do 25 godina.

„Da li će se sve unutrašnje nesuglasice tamo završiti na tome ili ne? Ne znamo, ali želimo da se završe, jer smo zainteresovani za stabilne odnose sa svim našim glavnim partnerima“, istakao je ruski lider.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.