Putin ne smatra da je porast talasa nezadovoljstva značajan

Putin ne smatra da je porast talasa nezadovoljstva značajan

Zvančni Kremlj je prekinuo nedelje tišine o opozicionim protestima u Moskvi, saopštenjem da predsjednik Vladimir Putin ne smatra da je porast talasa nezadovoljstva značajan, prenosi AP.

Dajući prvi zvanični komentar o protestima u Moskvi, portparol Dimitrij Peskov je rekao da Putin nije komentarisao demonstracije zato što ne vidi “ništa posebno” u vezi s njima:

“Protesti se dešavaju u mnogim zemljama”, rekao je Peskov, dodajući da postoje mnogo važnije teme u Rusiji kojima se predsjednik bavi.

Peskov je odbacio navode da su protesti gurnuli zvanični Kremlj u političku krizu i rekao da je odgovor policije na protestima bio adekvatan.

U glavnom gradu Rusije se već tri nedelje održavaju veliki opozicioni protesti, a policija je do sada pritvorila više od 1.000 ljudi. Protesti održani u subotu se smatraju najvećim u poslednjih osam godina. Peskov je odbio da komentariše zašto vlasti proteste opisuju kao nerede.

Protesti u Moskvi su počeli proteklog mjeseca kao reakcija na zabranu vlasti da jedan broj nezavisnih kandidata učestvuje na predstojećim gradskim izborima.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *