Putin: Najvažniji su životi građana, ali privreda ne smije stati

0

Najvažniji zadatak je da se sačuvaju životi i zdravlje građana, zašta su potrebni resursi kojih neće biti ako ekonomija stane, saopštio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa preduzetnicima u Sankt Peterburgu.
Putin je na sastanku sa predstavnicima biznisa saopštio da na situaciju utiču dva faktora: pad tržišta nafte i drugih energenata i širenje virusa korona.

„Zato treba u isto vrijeme da radimo u nekoliko pravaca: Naravno, najvažniji zadatak je da se sačuvaju životi ljudi. Međutim, očigledno je i da, ako ekonomija stane, tada neće biti resursa da se riješi taj najvažniji zadatak. U životu je sve povezano“, izjavio je Putin.

Ruski predsjednik je ohrabrio biznis riječima:

„Situacija sa virusom korona u Rusiji će se promijeniti na bolje, samo je pitanje vremena“. On je izrazio nadu da će bolest biti pobijeđena za manje od tri mjeseca.

Ruske vlasti dobro znaju da se srednji i mali biznis nalazi u najtežoj situaciji, zbog čega je ruski lider obećao pomoć takvim privrednicima. On je podržao ideju uvođenja moratorijuma na provjeru malog i srednjeg biznisa.

Putin smatra da će oštre restriktivne mjere zbog koronavirusa ubrzati pobedu nad ovom prijetnjom.

„Ove mjere su privremene i prinudne. One će trajati u zavisnosni od svoje efikasnosti i oštrine“, zaključio je Putin.

Podsjetimo, do danas u Rusiji je otkriveno 860 slučajeva inficiranih koronom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.