Putin najavio: Sjutra se vakcinišem

0

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopštio je da namjerava sjutra da se vakciniše protiv virusa korona.

„Vakcinacija je naravno dobrovoljni izbor svakog čovjeka. Lična odluka svakog čovjeka. Ja sam namjeravam da to uradim sjutra“, rekao je Putin na sjednici povodom vakcinacije protiv virusa korona.

Ruski lider nije naveo koju, od tri registrovane vakcine namjerava da primi: Sputnjik Ve, instituta „Vektor“ ili Instituta „Čumakova“.

On je ponovio da su ruske vakcine apsolutno pouzdane i bezbjedne i da ni jedan strani preparat ne pokazuju takav stepen zaštite.

„To je nesumnjivi uspjeh naših naučnika i stručnjaka“, rekao je Putin.

Ministar zdravlja Mihail Muraško, koji prisustvuje sastanku koji se odvija u formi video konferencije, rekao je da su završena klinička testiranja i vakcine „Sputnjik Lajt“ i da su dokumenta za njenu registraciju pripremljena. Ona će biti četvrta vakcina koja je registrovana u Rusiji.

Putin je primijetio da se situacija u Rusiji stabilizovala.

„Vaši napori, efikasnost naših naučno-istraživačkih ustanova, čitavog zdravstvenog sistema omogućili su nam da stabilizujemo situaciju sa virusom korona, zaštitimo živote i zdravlje miliona naših građana“, rekao je šef ruske države.

On je naveo da je 4,3 miliona građana Rusije primilo obe komponente vakcine, dok je prvu komponentu primilo 6,3 miliona ljudi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.