Putem društvenih mreža: Italijanski modni kreatori pozvali na glasanje protiv ekstremne desnice

0

Italijanski modni kreatori i influenseri na društvenim mrežama koriste Neđelju mode u Milanu da mobilišu italijansko javno mnijenje protiv ekstremne desnice uoči sjutrašnjih parlamentarnih izbora.

Ankete pokazuju da bi postfašistička partija „Italijanska braća“ Đorđe Meloni mogla da osvoji najviše glasova, iako se predviđa mali odziv birača.

Umjetnički direktor modne kuće Valentino Pjerpaolo Pičoli, Donatela Versače i influenserka Kjara Feranji pozvali su putem društvenih mreža građane da sjutra izađu na glasanje.

„Idite na glasanje, izbori su veoma važni za našu zemlju! 25. septembra glasajte da zaštitite stečena prava, misleći na napredak i gledajući u budućnost“, pozvala je na Instagramu Donatela Versače, koja učestvuju u Neđelji mode u Milanu.

Pičoli, koji se predstavlja kao „čovjek ljevice“, pozvao je mlade da glasaju.

„Veoma sam bijesan na pomisao da postoje ljudi, ljudska bića koja se plaše posljedica ovih izbora. Nadam se da će svi mladi od 18 i više godina glasati 25. septembra, jer ne smemo ni milimetar da odstupimo od naših stečenih prava“, rekao je Pičoli reagujuće na izjave Melonijeve.

Ona je u junu izjavila da se zalaže za heteroseksualne porodice i da je protiv lobiranja u korist zajednice LGBT.

Kjara Feranji je pozvala milione svojih pratilaca na Instagramu i Tiktoku da brane „pravo žena na abortus, pravo LGBT osoba da ne budu vrijeđane i diskriminisane… i pravo da se dijete ojseća da pripada Italiji iako je dijete stranaca“.

Modne kuće koje predstavljaju svoje kreacije u Milanu navele su da su organizovale modne revije tako da bi učesnici i gledaoci mogli sjutra da se vrate svojim domovima za glasanje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.