Pucanjava u Johanesburgu, ranjen Rade Dragojević: Izrešetan ortak ubijenog crnogorskog trgovca dijamantima!

Pucanjava u Johanesburgu, ranjen Rade Dragojević: Izrešetan ortak ubijenog crnogorskog trgovca dijamantima!

U napadu na benzinskoj pumpi u Johanesburgu ranjen je Rade Dragojević (49), porijeklom iz Bjelopavlića. On je pogođen sa dva metka u ruku i nije životno ugrožen. Napad na Dragojevića je nastavak mafijaških obračuna narko mafije u glavnim gradu Južnoafričke Republike.
Tamošnji mediji su objavili da ovaj oružani napad ima veze sa ubistvom Đorđa Mihaljevića (44) iz Herceg Novog.

– Dragojević se dovezao do benzinske pumpe, kada su napadači zapucali iz kola. Iako pogođen, uspio je da potegne pištolj i uzvrati vatrom. To mu je najvjerovatnije spaslo život – rekao je za južnoafričke medije izvor iz istrage.

Sumnja se da je i ovo nastavak obračuna srpsko-crnogorske mafije u toj zemlji. Dragojević je povezan sa kriminalnim klanovima u Johanesburgu, a Crnu Goru je napustio prije više od jedne decenije.

– Napad na Dragojevića je povezan sa ubistvom Đorđa Mihaljevića, crnogorskog trgovca dijamantima koji je likvidiran u svom “poršeu panamera” 25. septembra i to je najverovatnije odmazda. Mihaljević je bio dobar i sa Darkom Kulićem, koji je ubijen u Johanesburgu 17. jula, kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Đorđe Mihaljević je bio vlasnik kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici a zajedno sa Smiljanom Samardžićem iz Kotora, poslovnim partnerom ubijenog Dragana Dudića Frica otvorio je nedavno zajedničku firmu u Herceg Novom.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *