Mladen Mikijelj

Prvomajski fragmenti

0

Piše: Milisav Popović

Prijatelju Srđa, podrži sve obespravljene i nezadovoljne tvoje sindikalce, ali ne i one, koji su nezadovoljni onim što sada imaju, a što je višestruko veće od onog što su pod Milovom vlašću imali, kada su onako zadovoljno ćutali.
Bože dragi, čudnog li praznika, i još čudnijeg bogatstva, ima milione, a štrajkuje glađu!

Svita na pomenu

Na 25. godišnjicu NATO bombardovanja varošice Murino na Limu dan prije Prvoga Maja, kada je
ubijeno šest nedužnnih, od kojih troje djece, ove godine, kod spomen česme, obilježja stradalih, okupila se sva svita(vlast)crnogorska- svetovna i duhovna, prvi put, da odaju poštu stradalima. Istoga dana, kao bomba, odjeknula je vijest, da je, u Crnu Goru, iz Londona deportovan Milov optuženik Duško Knežević, nekada i grlo i duša Milova, a sada svjedok istine o Milovom besčašću, da pokaže, da OD ISTINE BOLjEG BIČA NEMA.

Kod „pavijanca“ Šukovića, („neka druga rado-veza“), ređaju se razvlašćeni-bivši, višestruki premijeri i predsjednici Montenegra, Milo i Filip, gdje „klepeću nanulama“ (narodski
rečeno -„mrtvi prde“).
Filip suze roni nad građanskom Crnom Gorom…a Milo zove osvetnike – belvederce…
Hoće osvetu zato što je onemogućen da spriječi dolazak patrijarha srpskog Porfirija i ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju, a ponajviše zato, što mu je pohapšena sva bratija, pa je sad red na njega!

Ako bi bilo osvetnika, prvo bi se porodice poginulih u Murini, koju je Milo bio naznačio kao metu NATO bombi, osvetile Milu.

Dva lika uboga traže svoga buldoga.
Vrhovna sudkinja, „majka svih trulih dasaka“ u sudstvu, Vesna Medenica i gospar Tomo Čelebić, vidjeli su „buldoga“, u liku visoko obrazovane i nježne dr prof. Vesne Bratić!
Tako to biva kada „gleda majmun sebe u zrcalo“.

Duni vjetre s Belvedera jače.

Poslanica Aleksandra Vuković-Kuč, drugarica svih svojih drugarica, naracijom Zirke Kajovića, prizvala je vjetar sa Belvedera (to je njen Lovćen), da Srbe Vasojevićke obrne njenoj Crnoj Gori.

Eto, niko nema snajku kao što je kučka snajka.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.