Prvo riješiti Zakon o slobodi vjeroispovijesti, zatim dijalog vlasti i opozicije

0

Prvo treba riješiti Zakon o slobodi vjeroispovijesti pa onda početi dijalog opozicije i vladajuće većine kako bi se došlo do fer zakona, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković nakon susreta sa komesarom za proširenje Evropske unije Oliverom Varheljijem.

Kako je saopšteno iz SNP-a, lider te stranke je kazao da to treba riješiti kako niko sledeće parlamentarne izbore ne bi mogao da ne prizna, nego naprotiv da se onima koji naprave najbolji rezultat čestita i da Crna Gora krene putem stabilizacije i slobode.

Joković je kazao da u ovim uslovima u Crnoj Gori teško može da dođe do parlamentarnih izbora i da je ključni problem Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

“Ohrabruje činjenica na koju je Varhelji ukazao, a to je da je odluka koja je crkva autokefalna na Konstantinopolju i Vaseljenskoj patrijaršiji, a ne na državi”, naglasili su u SNP-u.

Joković je ocijenio da je za ulazak Crne Gore u redovno stanje ključna stvar da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti povuče, poništi ili da se donese drugi zakon.

“Predsjednik stranke je upoznao evropskog komesara za proširenje sa “vd stanjem” u pojedinim državnim institucijama i upozorio da se u takvom ambijentu ne mogu očekivati demokratski iskoraci”, zaključuju u SNP-u.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.