16. 10. 2018. - 12:42

FLEŠ

Protestna šetnja na Cetinju: Pokazati prkos onima koji su naredili nasilje

Građanski pokret URA, Demokratska Crna Gora i Socijaldemokratska partija organizovali su na Cetinju protestnu šetnju.
Poručili su da protestnom šetnjom žele da pokažu prkos onima koji su naredili nasilje nad kandidatima za odbornike, simpatizerima ovih partija i građanima tokom izbora koji su održani 26. novembra.
Učesnici protesta nosili su transparente na kojima je pisalo “Borimo se za slobodu”, Kapuljače, pištolji i suzavci zaustaviti nas ne mogu”, “Batina je iz kabineta izašla”, “Pravda za Moša”, “Mošo i Saša, treba li vam raša”.
U napadu tokom izborne noći povrijeđena su tri kandidata za odbornika URA, a više njihovih simpatizera je te večeri prebačena u Klinički centar.
Dan pred izbore napadnuti su poslanik Demokrata i tri njihova kandidata za odbornike.
Učesnici protesta su tokom šetnje skandirali “Ustani Cetinje”, “E viva Montenegro”…
Oni su na kraju šetnje pred zgradom Prijestonice ostavili transparente, ali i fotografije napadnutih kandidata ovih partija, te fotografija navodnih ljudi koji su sa kapuljačama u noći protesta izlazili iz zgrade Prijestonice.
Među okupljenima su bili i poslanici URA Dritan Abazovic i Neđeljko Rudović, Demokrata Danilo Šaranović, predsjednici opštinskih odbora i nosioci lista ove tri partije, kandidati sa njihovih izbornih lista, ali i građani koji su povrijeđeni u noći izbora.
(vijesti.me)

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *