Protest zakupaca: Traže niže zakupnine

0

Zakupci tezgi i poslovnih prostora na prvom spratu u TC Pobrežje potražiće pravnu pomoć u slučaju da ih Tržnice i pijace ne oslobode plaćanja zakupa od 11. marta do momenta otvaranja tržnih centara, poruka je stotinjak zakupaca koji su se juče okupili ispred upravne zgrade preduzeća.

Ovaj tržni centar zatvoren je 11. marta zbog uvođenja epidemioloških mjera u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Predstavnik Udruženja pijačnih prodavaca Vuk Rakočević navodi da pored oslobađanja zakupnine za period za koji ne rade za Tržnice i pijace imaju i zahtjev da im se smanji cijena zakupa za 40 odsto.

“Cijena zakupa u TC Pobrežje je neuporedivo veća nego u Delti ili Siti molu. Tražimo da nam se umanji cijena zakupa za 40 odsto, ali i da nas oslobode plaćanja zakupa za period koji ne radimo”, naveo je Rakočević.

Zakupac Dženad Canović navodi da oni ne traže ništa što im ne pripada.

“Naš osnovni zahtjev je smanjenje cijene zakupa za 40 odsto jer je to smanjenje Glavni grad omogućio svim objektima sa kojima raspolaže. Pravno ćemo se boriti za naša prava”, naveo je Canović.

Rade Mrdak takođe, navodi da će zakupci potražiti pravnu pomoć u slučaju da ne dobiju pozitivan odgovor od Tržnica i pijaca.

Sa druge strane Biljana Jovović, pi ar Tržnica i pijaca, navodi da je preduzeće u dogovoru sa osnivačem pripremilo analizu poslovanja, na osnovu koje će biti donesena odluka o eventualnom umanjenju zakupa za period kada zakupci nijesu obavljali djelatnost.

Gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da od tog zakupa živi privredno društvo.

“Razmišljamo da u okviru nove odluke o lokalnoj privredi obuhvatimo i njih. Volio bih da se i Vlada uključi, jer ona donosi odluku o zabranama. Nemam komunikaciju sa ljudima koji su najodgovorniji iz državne vlasti za ove stvari i ovo je dovoljna tema da se vidimo. Čekamo reakciju Vlade, poslao sam deset dopisa i urgencija da se sretnemo i vidimo kako da pomognemo, ali do sada nijesam dobio odgovor kada su ove teme u pitanju”, kaže Vuković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.