Prosinečki: Brnović ide sa nama u Antaliju, pozvaću još jednog igrača iz domaćeg šampionata

0

Pod komandom novog selektora Roberta Prosinečkog, najbolja fudbalska reprezentacija Crne Gore okupiće se danas u Antaliji i početi pripreme za dvije prijateljske utakmice koje ih očekuju u ovom terminu. „Crveni“ će u četvrtak 21. marta igrati sa Bjelorusijom, dok je četiri dana kasnije duel sa Sjevernom Makedonijom.

Uoči puta u Tursku sa medijima je razgovarao selektor „sokola“, koji je još jednom ponovio da su ove utakmice jako bitne i da su svojevrsna provjera za ono što ih očekuje u septembru, a to je start u Ligi nacija.

Rezultat je uvijek važan, ali u ovom trenutku nije najbitniji. Jer, slijedi upoznavanje, ovo su naše prve utakmice. Želim da ih upoznam sa radom i vizijom koju ja želim, da budemo zajedno i da ih na ktaju vidimo na djelu“, rekao je Robert Prosinečki na konferenciji za novinare.

Zbog povreda su sa spiska otpali Milutin Osmajić i Andrija Radulović. Selektor „sokola“ će umjesto njih dvojice zvati dvojicu igrača iz domaćeg šampionata, a jedno ime je već poznato – Miloš Brnović iz Budućnosti.

Gledao sam dvije utakmice naše lige, prvo Budućnost – Dečić, a potom i Sutjeska – Budućnost. Dvojica će ići sa nama, već ranije sam donio odluku da Miloš Brnović bude na spisku, a drugo ime će biti poznato nakon susreta koji su večeras nakon završetka kola“, kazao je Prosinečki, prenosi „Dan“.

Da li su Bjelorusija i Sjeverna Makedonija rivali po mjeri za početak nekog novog ciklusa.

Mislim da jesu. Makedonija je već igrala na jednom velikom takmičenju, a Bjelorusija je nezgodna, u poslednje vrijeme igra sve bolje. Ali, ponovaljam, rezultat nije najbitniji, svi će kroz te dvije utakmice igrati, želim da ih vidim sve na djelu“, rekao je Prosinečki.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.