Propao plan Zorana Pažina: Tražio izručenje Marovića, da skrene pažnju sa presude za “državni udar”

0

Plan ministra pravde Zorana Pažina da preko svojih međunarodnih kanala isposluje izručenje Svetozara Marovića, neposredno prije izricanja presude za “državni udar” je definitivno propao, saznaje naš portal.

Plan je bio da Pažin dobije Marovića na tacni, prije 09. maja, kako bi se priča sa presude skrenula na bivšeg visokog funkcionera DPS-a.

Svjesni da su provaljeni kada je u pitanju “državni udar”, čelnici režima su pokušali na sve načine da amortiziju skandal u režiji pravosudnih organa.

“Pažin je mjesecima ubjeđivao čelnike DPS-a da on drži stvari pod svojom kontrolom i da ima keca u rukavu. Računao je da će mu njegovi međunarodni kontakti, koji su mu servirali priču o “državnom udaru”, pomoći da isposluje izručenje Svetozara Marovića. Plan je bio da se Marovićevim izručenjem, prije presude za “državni udar”, amortizuje javnost i skrene priča sa te provaljene afere. Pošto to nije prošlo, jasna je poruka pojedinih koje nijesu pristale na taj dil, da neće prižati ruku spasa režimu u Podgorici i da će čekati da vide epilog suđenja kako bi se oni odredili prema svemu tome”, otkriva naš izvor iz vrha DPS-a.

Jasno je da ni međunarodni faktori, osim Velike Britanije, odnosno njihove službe, ne gledaju blagonaklono na aferu “državni udar”.

“Svi čekaju potez režima, odnosno, kakva će biti presuda. Izvjesno je da će u slučaju montirane osude, krenuti lavina koju više niko neće zaustaviti, a za koju će odgovornost snositi vlast u Podgorici. Nakon toga, izvjesno je, uslijediće reakcije Srbije, ali i Rusije, koja je spremila odgovor na sve to”, pojašnjava naš izvor.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.