Program „EVROPA SAD 2“ je moguć, realan i potreban Crnoj Gori (APRILILILIIII)

0

Piše: Fidelity consulting

Skoro već godinu dana pišemo o tome da program „Evropa sad 2“ ne postoji i da ga nije moguće realizovati do kraja oktobra ove godine.

Međutim, uradili smo dodatne prvoaprilske kalkulacije i došli do spoznaje da smo sve vrijeme – bili u krivu.

Nakon neprespavanog ponedjeljka i prethodnog petka, dobili smo brojeve koji nedvosmisleno pokazuju da je povećanje svih plata za 25%, povećanje prosjecne penzije na 600 eura i dostizanje pune zaposlenosti do oktobra ove godine, fiskalno održiva i realna priča.

Ne samo to, matematika do koje smo došli pokazuje da je sasvim moguće da banke po programu Evropa sad 2 odobravaju kredite bez kamate, da radno vrijeme bude 4 sata (uz obaveznu pauzu), te da će hrana i piće pojeftiniti za cijelih 50% (osim kafe i toalet papira, naravno).

Iako 83% građana Crne Gore smatra da program Evropa sad 2 ne postoji, ne zna ništa o njemu i smatra da ce se možda realizovati za 4 godine, moramo reci da smo konsultovali magičnu kuglu koja nam je promuklo šapnula da ce se program realizovati tacno do kraja oktobra ove godine.

Ako se pitate kako je to moguće, odgovor je prejednostavan: Evropa sad 2 se finansira zahvaljujući novootkrivenim poljima novca koja rastu na digitalnom drveću.

Kako bi se izbjegao deficit, ipak se morao uvesti progresivni porez na sreću: što ste više srećniji, plaćate veći porez.

Uvodi se i novina u platnom sistemu: Plaćanje na riječ. Potrebno je samo da kažete prodavcu „Platio“, što se momentalno proknjiži kroz složeni algoritam koji prepoznaje glas koristeći najnovija dostignuća vještačke inteligencije.

Provizija na ovaj sistem plaćanja je džabaleska, što znači da će se ići na ekonomiju obima i tako puniti budžet za finansiranje programa Evropa sad 2.

Na kraju, na Prvi april je sve moguće, čak i da neko još uvijek vjeruje da će mu se plata povećati 25% …

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.