Produžen pritvor Vušuroviću: Šetao oko zgrade Jabučanina sa repetiranim pištoljem

0

Vrhovni sud na predlog Specijalnog državnog tužilaštva produžio je pritvor za tri mjeseca državljaninu Srbije Srđanu Vušuroviću koji je uhapšen krajem prošle godine zbog sumnje da je planirao likvidaciju Aleksandra Jabučanina, pišu Dnevne novine.

Kako se navodi u rješenju suda, proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivična djela stavljena mu na teret stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Takav zaključak proizilazi iz sadržine video-snimaka sigurnosnih kamera koje pokrivaju stambeni objekat u kojem stanuje oštećeni Jabučanin, a iz kojih se utvrđuje da je okrivljeni 24. 11.2020. godine obilazio taj stambeni objekat i podzemnu garažu istog i vršio fotografisanje; službenih zabilješki Uprave policije od 2.12.2020. godine iz kojih proizilazi da je okrivljeni u blizini zgrade u kojoj živi oštećeni zaustavljen i legitimisan, da je tom prilikom kod istog pronađen pištolje bez serijskog broja, a sa metkom u cijevi”, navodi se u rješenju Vrhovnog suda.

Kako se dodaje, osnovana sumnja da je Vušurović počinio predmetna djela proizilazi i iz toga da je kritičnog dana na sebi imao “duplu” garderobu (donji dio trenerke i farmerice, a na gornjem dijelu tijela dvije dukserice), ali i iz iskaza svjedoka oštećenog Jabučanina koji je naveo da je sedam osam dana prije događaja opisanog u naredbu za sprovođenje istrage podnio prijavu Upravi policije, jer je gledajući snimak sa kamera koje su postavljene u garaži zgrade u kojoj živi vidio jedno muško lice, njemu nepoznato, koje se nalazi u garaži sa maskom preko lica, tamnim kačketom i sunčanim naočarima, te mobilnim telefonom u ruci kako fotografiše parking mjesto njegove supruge, a zatim kreće prema njegovom vozilu koje se nalazi na suprotnom kraju garaže pokušavajući da isto fotografiše.

Iz iskaza policijskog službenika, kao svjedoka, proizilazi da je kritičnog dana bio u blizini zgrade u kojoj stanuje oštećeni.

“Tu je vidio okrivljenog kojeg je prepoznao kao lice sa video-snimka koji je oštećeni predao policiji, pa ga je legitimisao, od njega uzeo torbicu u kojoj se nalazio predmet nalik na pištolj, da je u toku te kontrole došao oštećeni, da je okrivljeni priveden u prostorije Policije, da je tada izvršena provjera torbice i konstatovano da se u istoj nalazi pištolj marke “HS”, bez fabričkog broja, repetiran, tj. sa metkom u cijevi i 13 komada municije u okviru pištolja” stoji u rješenju.

Dodaje se i da je okrivljeni u cilju realizacije kriminalnog plana nelegalno ušao u Crnu Goru.

“U daljem toku postupka potrebno je izvršiti analizu sadržaja pretresenih mobilnih telefona, te izvršiti vještačenje listinga komunikacija sa telefonskih aparata koji su oduzeti od okrivljenog, a u cilju utvrđivanja njegovog kretanja i provjere navoda odbrane”, zaključuje se u rješenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.