Produžen pritvor osumnjičenima za pripremanje ubistva Marka Ljubiše Kana

0

Apelacioni sud je produžio pritvor Berancu Grgi Milićeviću, koji je, prema sumnjama Specijalnog tužilaštva, zajedno sa Strahinjom Savićem i Lazarom Ilićem, u januaru ove godine učestvovao u pripremanju ubistva Budvanina Marka Ljubiše Kana, piše Dan.

“Prema do sada prikupljenim dokazima, sumnja se da su S.S. i L.I. planirali, a po uputstvima zasad N.N. organizatora kriminalne organizacije, da u jednom od ugostiteljskih objekata u Budvi, upotrebom vatrenog oružja, ubiju M. Lj. Tokom pretresa u tzv. štek stanu u Budvi, u kome je zatečen i L.I., pronađen je pištolj kojim je djelo trebalo da bude izvršeno”, saopštio je ranije tužilac Saša Čađenović.

Kako se navodi u naredbi za pokretanje istrage, osnovana sumnja da je Milićević izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije proizilazi iz odbrane okrivljenog Savića. On je ispričao da je u Crnu Goru došao kako bi pratio lica čije ubistvo je planirano.

“Savić je saopštio ko su drugi pripadnici kriminalne organizacije koji su mu omogućili prevoz i objasnio kako je postao pripadnik kriminalne organizacije. On je istražiteljima otkrio lokacije u Srbiji i Crnoj Gori na kojima se nalaze tzv. štek stanovi pripadnika kriminalne organizacije”, piše u naredbi za sprovođenje istrage.

Izvor: CdM

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.