Procesuirane dvije osobe zbog trgovine ljudima

0

Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica su u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracija u Sektoru za borbu protiv kriminala podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu protiv dvije osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina ljudima.

Preduzimajući proaktivne aktivnosti, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom policija je prikupila dokaze koji ukazuju na sumnju da je Z.H. (46) izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret na način što je u kontinuitetu od 2015. godine do danas, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, koristila svoje dvoje maloljetne djece u cilju prinudnog rada i prosjačenja.

Osim toga krivičnom prijavom je obuhvaćen i V.B. (24) za koga se sumnja da je takođe izvršio krivično djelo trgovina ljudima gdje su oštećena ista maloljetna lica – njegov brat i sestra.

Uprava policije će nastaviti sa istražnim aktivnostima usmjerenim na suzbijanje ove društveno negativne pojave i izvršenja ovih krivičnih djela.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.