Problem među „orlovima“: Sukob Vlahovića i Piksija?

0

Slučaj Dušan Vlahović. Između rebusa i ozbiljnog problema, očigledan nesporazum o kojem će se detaljnije pričati posle Mondijala u Kataru. Za sada, sa jasnom naznakom – pukla je veza između selektora i napadača Juventusa.

Okvirne dimenzije problema, u ovom trenutku, nije moguće precizno definisati. A, da postoji vidjelo se poslednjih dana – u oprečnim informacijama o stanju Dušana Vlahovića. Zaključno sa finalnim – klupom tokom svih 103 minuta meča sa Kamerunom (3:3).

Do Sport kluba, u nedelju veče, stigla je informacija – Vlahović bi mogao da propusti susret sa Afrikancima. Razlog – povreda. Potvrdio je i selektor posle utakmice sa Kameruncima da napadač Juvea imao problema.

– Vlahović ni danas nije bio sto odsto spreman… – saopštio je Dragan Stojković u odjavi burnog remija sa afričkim timom (3:3).

Informacija o Vlahovićevoj povredi, prema vijestima s lica mjesta, uzbudila je i duhove u taboru srpske ekspedicije, na obalama Persijskog zaliva. Reagovanja znanih i neznanih, zaokružio je golgeter. Atipično za sebe, objavom na Instagramu.

– Uvijek spreman! – napisao je Dušan Vlahović, mimo protokola i lične prakse.

Vispreni golgeter nije htio da priča posle meča sa Kamerunom. Protutnjao je pored novinara, sa slušalicama u ušima i samo odmahnuo rukom. Bez želje da odgovara, na unaprijed poznata pitanja!

Interesantnu rečenicu, u opštem zavjetu ćutanja oko cijelog slučaja, izustio je Marko Grujić, na insistiranje novinara, da objasni zbog čega Dušan Vlahović nije, barem ušao, u finišu utakmice:

– Ne znam da li ima problema sa povredom, ili je nešto drugo u pitanju… Nije pitanje za mene! – izjavio je Grujić.

Selektor je nekoliko puta i u najavi utakmice eskivirao konkretan odgovor na pitanje o stanju Dušana Vlahovića. Uglavnom, bavio se povredom Filipa Kostića, iako su emisari javnosti jasno i glasno željeli da čuju šta se dešava sa golgeterom Juventusa.

– Uoči meča sa Brazilom, Mitrović je bio na 50 odsto mogućnosti. A, Vlahović još manje, na 30… – vratio se tada Piksi, na prethodnu utakmicu, bez želje da tematizira aktuelan trenutak.

U ovom trenutku, u igri gluvih telefona, najpitkija teorija u obradi teme „zbog čega napadač Juventusa nije zaigrao protiv Kameruna“ obitava u još jednoj (ne)konkretnoj izjavi selektora, izrečenoj posle poraza od Brazila (0:2).

– Moraćemo dobro da razmislimo i izvagamo o čemu se radi pred naredne mečeve. Moraće da igraju zdravi igrači. Pričao sam sa njima nekoliko dana i dobio sam uvjerenje da je sve u redu što se tiče povreda. Očigledno, međutim, da nije. Moraćemo da tražimo druga rješenja ukoliko se situacija ne poboljša, ali ima vremena da donesemo odluke, dobre za tim – poručio je Dragan Stojković.

Biće da je selektor 24. novembarske noći, u prvom redu, mislio na Dušana Vlahovića. I da je zbog toga napadača ostavio na klupi tokom cijelog susreta sa Afrikancima.

 

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.