Prkačin: Crnogorci i Hrvati imaju zajedničkog neprijatelja – terorističku SPC koja pljačka obje zemlje

13

Veza ustaša sa ideološkim i često biološkim precima današnjih „komita“ kao da se nije prekidala više od 80 godina. Ako neko ima ikakvu sumnju u ideološke korijene “patriotsko-komitskog” crnogorstva narednih pet minuta će je odagnati i kod onih najsumnjičivijih.

Naime, u ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta na sjednici 7. aprila tekuće godine, Sabora u srijedu govorio je saborski zastupnik i general HOS-a Ante Prkačin.

Na samom početku izlaganja, Prkačin je rekao da ne vidi bitniju političku temu od Srpske pravoslavne crkve.

Za njega je Srpska pravoslavna crkva zajednički neprijatelj hrvatskog i crnogorskog naroda.

„Crna Gora i Hrvatska imaju sličan problem, imaju zajedničkog neprijatelja, a to je destruktivno i neprijateljsko djelovanje srpske pravoslavne crkve. Ta institucija je samo formalno vjerska, ona je zapravo politička i vojna, i ona svojim terorističko-diverzantskim djelovanjem razara i uništava Crnu Goru, čini političku štetu Hrvatskoj, pljačka jednako Crnu Goru i Hrvatsku. Problem je u tome što je Crnogorcima jasno o čemu se radi, ali oni nažalost, nemaju dovoljno snage da se elegantno riješe ovoga problema. No ja vjerujem i nadam se da će se oni ovoga problema ipak riješiti. A mi u Hrvatskoj nemamo dovoljno pameti da toga problema riješimo„, rekao je Prkačin i dodao da je SPC u zadnjih 100 godina najpodmukliji i najuporniji neprijatelj hrvatskog naroda.

„U tih 100 godina nitko nam nije nanio toliko zla i štete kao SPC, a nažalost – javnost o tome malo zna, a hrvatska politika još manje”, kaže on, istakavši da je SPC „toliko privilegirana kod nas – ne samo SPC, već i srpska manjina u Hrvatskoj – to za posljedicu ima divljanje od strane Srbije jer oni ne znaju biti zahvalni“.

„Ovo što Hrvati u Vojvodini proživljavaju samo je zbog naše popustljivosti zbog SPC i srpskoj manjini u Hrvatskoj”, rekao je, između ostalog, Prkačin.

Izvor: IN4S

13 Comments
 1. Vasoje komentariše

  A to šta ste nam iskarali kevu na ljevče polju, pa jasenovcu, pa bljesak, pa oluja, to ništa aaaa!
  Još ste odigrali prljavo te srbima i srbiji uterašte genocid.
  Mrš u 3lpm.

  24
  2
 2. NIKO99 komentariše

  Crnogorci i Hrvati su Srbi a napad na Srpsku Pravoslavnu Crkvu je napad na Srpsku duhovnost i kulturu i prethodi genocidu i zatiranju Srpskog naroda. Ovo je projekat Njemačkih Obavještajnih službi i Katoličkih Tajnih Društava. Zatiranje Srpskog Naroda prethodi Zatiranju Hrvata i Crnogoraca. Ovo je u svakom slučaju samoubilački poduhvat ljudi koji su izgubili sjećane na sopstveno narodno porjeklo i saradnici su sopstvenih budućih ubica. Niske su to svijesti i niske su to strasti. Žalasono je da Srbin Prkačin nezna ko je i odakle je. Velika je to tuga.

  27
  6
 3. Žile komentariše

  Prkačin, možeš samo da prihvatiš da nam kurac popušite.Živjela Srbija.

  33
  4
  1. SLOBO komentariše

   PRKACIN MOZES I MOJ DA POPUSIS ITD USTASKO KOPILE

   14
   1
 4. Buki komentariše

  Šta objavljujete šta je neko govno izjavilo…Ko da mi je znamo šta nam misle Prkno čin i ostala hitlerova kopilad…

  27
  2
 5. Momcilo komentariše

  Gospodine generale zds

  1
  8
  1. Vladimir P. komentariše

   Nijesi Momcilo no ustasko kopile vazda cete biti genocidni sljam.

   9
   1
   1. Vasoje komentariše

    Nisu oni osuđeni za genocid no srbija i srbi,
    Mogli bi naučiti od hrvata kako se izvode velike stvari
    Naš domet je ubijanje dece, trudnica, staraca, klanje , genocid, skrivanje masovnih grobnica eeeej po teritoriji srbije (to idiot radi), u 21 veku koncentracijski logor u srbiji pa jbte koja ludost
    Jel treba ovo genocidno i četnikkleronacističko arlaukanje u CG, normalno čoveku netreba no idiotu je i to malo

    1
    3
 6. Analiza komentariše

  Fasista cisti, ka mu o deda!

  11
 7. SLOBO komentariše

  CRNA GORA JE UVIJEK BILA SRPSKA TO POKAZUJU CRKVE I MANASTIRI I NAROD CRNOGORSKI MI CEMO SE UVIJEK POSTOVATI KAO NEMCI I AUSTIJANCI TO SU DVA NARODA ISTA ZIVE ODVOJENO I POSTUJU SE ZASTO MI SRBI NEBI MOGLI TAKO : PRESEDNIK VUCIC NE SME SPARATI PARE TELEVIZIJU SRPSKU FINANSIRATI MAKSIMALNO DA SE USTASKO I JANJICARSKO LEGLO DOVEDE DO SVESTI DA SE NAUCE DA NEKAZNJENO MOGU DA TUKU SPSKI ROD ZIVELA SRBIJA ZIVECE NAM SRPSKI ROD MA GDE BIO AMIN

  11
  1
 8. Marko Kraljevic komentariše

  Prkacin puhni mi u prkno,dodji u CG da to kazes pa ces trcat i pisat.

 9. branislav komentariše

  Svojevremeno Brano Crnčević je rekao da smo mi srbi kao ogledalo.Pokatoličeni i islamizirani Srbi kad god pogledaju u to ogledalo vide sebe.Zato je tolika mržnja i najradije bi da slome to ogledalo da nevide svoje poreklo.

  10
  1
 10. Vasoje komentariše

  Ovo srbovanje i genocidno arlaukanje mi ide na racku, vidim onog krezubog litinjaru blesav od sebe i još urokan, prljav, neobrijan, u nekakvoj trenerki, smlata nad smlatom, meni neugodno kaki je

  2
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.