Privredna komora: Uradićemo sve što je u okviru naših nadležnosti da pomognemo preduzeću Luka Bar

0

Delegacija Privredne komore Crne Gore, na čelu sa predsjednicom dr Ninom Drakić i potpredsjednikom Draganom Kujovićem, obišla je danas Luku Bar i razgovarala sa menadžmentom povodom štete koja je ovom privrednom subjektu nanijeta usljed vremenske nepogode koja je juče zahvatila Crnu Goru.

“Privredna komora uradiće sve što je u okviru njenih nadležnosti da pomogne preduzeću Luka Bar u prevazilaženju ove izazovne situacije. Ono što je najvažnije je da nije bilo težih povreda zaposlenih, a vjerujem da ćemo, kao i u mnogim sličnim situacijama, solidarno, zajednički iznaći načine da se šteta što prije sanira, a poslovni procesi nastave u neophodnom kapacitetu. Luka Bar je ključna karika u crnogorskom saobraćajnom lancu i jedan od strateških privrednih subjekata, koja je prije par dana, proslavila 118 godina postojanja i rada i uspješnu poslovnu 2023. godinu. Nažalost, na pojedine faktore, kao što su elementarne nepogode, ne može se uticati, niti sagledati njihova razorna moć. Stoga se nadamo da se nepogode ovog obima neće ponoviti”, navela je tokom obilaska Luke Bar predsjednica Drakić.

Sva tri pretovarna mosta koja su u Luci Bar u funkciji još od 1977.srušila su se usred orkanskih naleta vjetra. Procjena štete je u toku.

“Veoma smo zahvalni na posjeti kolega iz Privredne komore, na čelu sa predsjednicom Ninom Drakić, koji nam pružaju nesebičnu podršku. U ovo trenutku, svaka nam je pomoć potrebna. Na stalnoj smo vezi sa resornim ministarstvom i Vladom, koji će nam opredijeliti prvi set pomoći kad bude završena procjena štete i procjena cjelokupne situacije. Nadamo se da će to biti u narednih par dana”, naveo je prilikom obilaska Ilija Pješčić, izvršni director Luke Bar.

Privredna komora izražava saučešće porodicama zaposlenih u drugim kompanijama koji su juče, usljed elementarne nepogode, poginuli u Čanju i Tivtu, izvršavajući svoje radne zadatke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.