Pripadnici 7. bataljona poručili Buturoviću: Notorna neistina da lideri bilo koje koalicije u Nikšiću utiču na nas

17

Pripadnici 7. bataljona demantovali su izjavu Božidara Buturovića, te ga zamolili da ne zloupotrebljava činjenice i navode koji ne odgovaraju istini i ne izopštavate lik i djelo Kapetana Vasilija Durutovića Duruta.

“Prisjetite se, gdine Buturoviću, da ni u ono vrijeme kada smo svi zajedno nosili teško breme na leđima i bili spremni da položimo svoje živote za državu u kojoj smo živjeli i koju smo podjednako voljeli kao i ovu sad i smatrali je svojom, nije bilo mjesta prozivkama i ucjenama iako je bilo i previše pritisaka, previše prozivki, kako na naše porodice, tako i na sve nas zajedno, oduprli smo se. Na čelu, ne zaboravite, uvijek je ponosno i ispred svih nas stajao jedan čovjek kojeg smo slijedili korak po korak, čiju smo svaku riječ, svaki savjet prihvatali kao roditeljski. Taj čovjek je bio kapetan Durut, čije mjesto po svemu sudeći sada pokušavate zauzeti. Nemojte to činiti”, poručili su oni.

Zamolili su Buturovića da zbog interesa pripadnike 7. bataljona ne svojata, niti etiketiketira kao učesnike u bilo kojem političkom procesu, pa ni ovom izbornom u Nikšiću.

“U saopštenju koje ste imali prilike da pročitate i na koje ste burno reagovali, nijednim slovom nije napisano da bilo ko od potpisnika aktivno djeluje u bilo kojoj političkoj koaliciji ili pojedinačnoj partiji. U saopštenju je navedeno i precizirani protiv koga jesu potpisani pripadnici i koga ni u kom smislu ne podržavaju i ne svrstavaju pod isti krov ili isti korov ove naše predivne, a zajedničke države Crne Gore”, naglasili su oni.

Napominju, da ne treba pominjati lidere bilo koje koalicije kao lica koja su uticala i preko njih željela da uruše izgled bilo koga jer je to notorna neistina.

“Kao i onda, tako ni sada niko i nikako ne može uticati na nas same i, kao što bi zaključili iz Vašeg demanta, „vodili na udicu kao kučiće“ za razliku od pojedinaca koji su se našli prozvani, a ne bismo ih navodili u nadi da će se sami prepoznati. Sve što smo kao pripadnici bivšeg 7. bataljona naveli kao zajedničko mišljenje o pojedincima i partijama iza kojih nikada nijesmo i nikada nećemo biti, kao takvo od riječi do riječi stoji, a Vaše lične animozitete prema pojedinim političarima koje ste naveli i protiv kojih ste izgovorili mnogo teških riječi, ostavljamo Vam da rješavate mimo nas i pominjanja našeg časnog imena jedinice na koju smo i dan-danas ponosni”, zaključuju oni.

17 Comments
 1. E viva komentariše

  Jel to onaj nekadasnji kurcev bataljonu..propalice,kriminalci…vucajte se na Kosovo heroji srpski..

  6
  53
  1. Felacio MNE komentariše

   E viva,
   E viva Montenegro je bio povik talijanskih vojnika kada su montenegrinke naučili felacio.
   Ima.jos zivih cetinjana koji to znaju.

   36
   1
  2. Lemi komentariše

   Debili su ladno potpisali mrtve ljude. I nije ih sramota da ovako seru. DF im je ovo nalozio, ali dobro Andrija, vraca se sve…

   9
   22
 2. Bosko komentariše

  Buturovic je jedna obicna protuva …
  i on je na listi za odbornika…. nepismeni…. uzas…

  16
  1
 3. Ksilofon komentariše

  A može li se saznati što je to Buturović rekao, pošto niste objavili?

  9
  14
  1. Pushi ga,Mirna! komentariše

   Moze,
   Rekao je e shipu racq Ksilofonu jedan.
   Jesi li duvač ,ili nijesi..

   20
   1
  2. Helm komentariše

   [email protected]

   “POKUŠAVAJU DA URUŠE UGLED DAVIDOVIĆA KAKO BI POMOGLI DPS”

   Butorović: Andrija Mandić kupio jahtu od četvrt miliona, ljude iz crkve nazivao špijunima i izdajnicima

   “Nisam ja poslije 30. avgusta 2020. godine napadao crkvene velikodostojnike, nazivao ih izdajnicima i špijunima UDBE nego ti Mandiću, ti Medojeviću i ti Milane Kneževiću, pod Ostrogom”, kazao je Butorović

   44402 pregleda800 reakcija114 komentar(a)

   Butorović govori na pres konferenciji, Foto: Svetlana Mandić

   Božidar Butorović, kandidat za odbornika na listi Narodnog pokreta Crne Gore na čijem čelu se nalazi Miodrag Daka Davidović, komandir voda i komandir čete Sedmog bataljona, i jedan od komandira redarske službe Demokratskog fronta (DF) 2016. godine optužio je DF i njegove lidere da namjerno pokušavaju da uruše ugled Davidovića, kako bi pomogli Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

   Reagujući na pisanje pisanje pojedinih medija da su pripadnici Sedmog bataljona protiv DPS Narodnog pokreta, Butorović je kazao da je to urađeno namjerno da bi se nanijela šteta kako Davidoviću, tako i pripadnicima Sedmog bataljona, dovodeći ih na taj način sa DPS i predsjednikom te partije i Crne Gore Milom Đukanovićem.

   Kako je kazao na spisku onih koji navodno iz Sedmog bataljona ne podržavaju DPS i Narodni pokret su i tri člana koja su preminula, a konferenciji je prisustvovao i sin pokojnog Darka Đurkovića.

   Tvrdi i da su sa pomenutog spiska samo dva pripadnika uz DF.

   “Za ovo falsifikovanje okrivljujem lično lidere DF, a posebno Andriju Mandića jer se bez njegovog dopuštenja u Frontu ništa ne sprovodi. Ne mora Daka Davidović da odgovara na sve vaše podmetačine na terenu i lijepljenje pogrdnih postera po Nikšiću. Ja ću da vam odgovorim ‘veliki Srbi’, vama koji časne Srbe smatrate ličnom svojinom. Nisam ja Mandiću Srbin zbog tebe nego zato što znam svoje korijene i porijeklo. Zbog toga se sa DPS ‘bijem’ već 20 godina. Nisam ja Mandiću 15 godina čuvao crkve od zlotvora Đukanovića zbog tebe, nego zato što sam vjernik i pravoslavac. Nisam ja poslije 30. avgusta 2020. godine napadao crkvene velikodostojnike, nazivao ih izdajnicima i špijunima UDBE nego ti Mandiću, ti Medojeviću i ti Milane Kneževiću, pod Ostrogom”, kazao je Butorović.

   Tvrdi da mu je Mandić obećao da riješiti egzistenciju pripadnicima Sedmog bataljona, ali da je sve prevario i te ljude iznevjerio.

   “Nisam ja Mandiću pokazao kukavičluk 2017. godine pred lokalne izbore u Nikšiću nego ti bojkotom tih izbora. Ja sam i tada sa svojim prijateljima bio spreman glavu da položim za ideju i cilj, a ti nisi smio pod prijetnjom hapšenja izaći pred narod koji te tada slijedio”, istakao je Butorović.

   Kazao je da je 2017. godine nosilac liste “Da radi Nikšić” trebalo biti Daka Davidović i pokazao, kako tvrdi, Odluku o usvajanju te liste.

   “Nisam ja Mandiću izrekao onih zlokobnih ‘imate još deset minuta da otvorite Skupštinu ili će narod krenuti’ pred Skupštinom 2015. godine, kad su nas 20.000 potrovali, nego Slaven Radunović. Pitanje je po čijem naređenju. Ti si nepunih nedjelju dana poslije toga pošao da kupiš jahtu u Bijeloj. Ona od 180.000 eura ti se nije svidjela, nego si kupio onu u Porto Montenegru od 260.000 eura koja je privezana pored Medojevićeve koja je koštala 180.000 eura. Nijesam ja kupovao stanove kao Milutin Đukanović koji je kupio dva, 2016. i 2018. godine, jedan u Beogradu a drugi u Podgorici, kao i gore navedeni Radunović koji je 2016, u sred kampanje, kupio stan u Podgorici”, tvrdi Butorović uz napomenu da je navedeno mali dio u poređenju sa onim što su ostavili u stranim bankama.

   Kako kaže, prešao je preko izdaje i krađe 2016. godine, preko “ruženja crkvenih velikodostonika ovih zadnjih godinu dana, zato što oni kažu da treba praštati”, ali da ne može da pređe preko skrnavljenja upokojenih pripadnika Sedmog bataljona.

   “Vi ste personifikacija poraza za sve za šta ste se borili. Sve bitke ste izgubili (referendum, srpski jezik, priznavanje nezavisnosti Kosova i ulazak u NATO pakt). Na vlast ste došli na krilima crkve, zahvaljujući blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju i vladici Joanikiju, a ne svojom zaslugom, jer da je zavisilo od vas još bi Đukanovići 100 godina vladali. Nisam ja Mandiću svojevoljno i samoinicijativno 2016. i 2017. išao da razgovaram sa Branom Mićunovićem, nego zato što si ti rekao da to tako treba. I sad vi želite da poslije nikšićkih izbora srušite Vladu i srušite tekovine ove borbe u kojoj smo mi ginuli 20. godina”, kazao je Butorović i dodao da je “DF Milova opozicija i da se tamo najprijatnije osjećaju”.

   “Ako sam trebao da biram sa kim da budem i uz koga da stanem u Nikšiću, izabrao sam Daku Davidovića kome su najviše vijerovali blaženopočivši mitropolit i vladika Joanikije. Moram naglasiti da još nijesam počeo da pričam o nepočinstvima ove vesele družine”, poručio je Butorović.

   https://www.vijesti.me/vijesti/politika/518693/butorovic-za-falsifikovanje-okrivljujem-lidere-df-posebno-mandica-sve-je-prevario-i-iznevjerio

   5
   16
 4. Helm komentariše

  Buturovićevo obraćanje medijima izazvalo je brojne reakcije javnosti i mnoge komentare i kritike upućene liderima DF-a.

  7
  22
  1. Ivi komentariše

   Jeste, kao što i ti napraviš dar mar po portalima. 😂😂😂😂😂

   10
   1
   1. Ivi komentariše

    Buturović kreše ovoga Helm a i Ksilofon. Pa samo im ime kaže. Jedan je širok a drugi uzak. Pi peder čina po portalima zatraženih. Pi!

    10
    1. Ti bi LG komentariše

     Ksilofon je onaj šareni, duginih boja…
     Sve govore boje.
     Ima pravo sa svojom guzom da radi sta hoce,jer smo mi za demokratiju.

 5. Autarijat komentariše

  Daka je nesreca CG ko i mnogi bogataši inratni profiteri .ali Daka nije napadoa lidere DF do sada nego samo AV zvanog Šizoje. Ovim reagovanjima Sns CG samo pokazuje da nije DF nego ekspozitura partije iz druge države.a Df po terenu pljuje Daku od starta,svi Sizojevi portali i novine ga satanizuju od prvig dana. Odgovorio im je pravo u centar. Profiteri i profi Srbi su dobili ono što zasluzuju. Braća vazda,sluge nikad!Df=Sns

  10
  14
 6. Ivi komentariše

  Pa bi tebe čekali da objaviš jahte, ne bi se do sada haos napravio. E jado, gori si od gazde. A krvi bi im se napili. Pi!

  16
  3
 7. Mitar komentariše

  Boban Butorovic je covjek koji je kupljen od Dake, zato danas prosipa price protiv dojucerasnjih saboraca.

 8. Petar komentariše

  Da je ziv Vanja Durutovic ovaj Boban ne bi smio ni A beknuti.

  5
  1
 9. Litijas komentariše

  Nije lijepo Butorovicu sto zloupotrebljava ime 7bataljona,on je sano jedan odpadak od drustva i pijanica

  5
  1
 10. Niksicanin komentariše

  Bravo ljudine, svaka čast neka se razobličili ovog nesretnika.
  E Buzoroviću ništavilo ljudsko, prodao si se za Dakine prljave pare i onda širiš laži

  2
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.