Prevara velikog trgovinskog lanca iz Podgorice: Kupcima uvalili švercovano pivo iz Albanije i zaradili preko 200.000 evra

Prevara velikog trgovinskog lanca iz Podgorice: Kupcima uvalili švercovano pivo iz Albanije i zaradili preko 200.000 evra

Preko pola miliona flaša švercovanog piva “Hajneken” uvezeno je tokom ljetnje sezone i preprodato preko jednog trgovinskig lanca u Crnoj Gori, potvrđeno je Borbi iz više izvora. Švercovani “Hajneken” je u Crnu Goru stizao iz Albanije, a u Podgorici i u Kotoru su lijepljene falsifikovane deklaracije, kako bi se prevarili kupci. Sumnja se da je jedan veliki trgovinski lanac tokom sezone zaradio preko 200.000 evra zahvaljujući švercu ovog poznatog brenda piva.

“Javna je tajna da je iz Albanije stizao “Hajneken” u Crnu Goru i da su se ovdje lijepile falsifikovane deklaracije o navodnom uvozi iz Holandije. Sumnja se da je veliki trgovinski lanac uvezao preko pola miliona flaša koje su preprodate tokom sezone i da su na taj način prevareni kupci, jer su im uvaljivali falsifikat. Samo u jednom objekti na primorju prodato je blizu 200.000 flaša švercovanog “Hajnekena”. Računa se da je na ovaj način ta trgovinska kompanija zaradila najmanje 200.000 evra”, kaže naš sagovornik.

Da sve bude manje sumnjivo, jedan mali kontigent je stvarno uvezen iz Holandije, da bi uz njega moglo sve ovo da se prošvercuje.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *