Prestrojavanje u DPS-u Podgorica pred izbore: Migovu fotelju mjerkaju i Daliborka i Petar

0

Kako se bliži datum raspisivanja izbora u Podgorici, tako unutar DPS-a rastu tenzije, između dvije frakcije, čiji će kandidat dobiti šansu da bude nosilac liste te partije u Glavnom gradu. Kako Borba saznaje u vrhu DPS-a, trenutno se borba vodi između Daliborke Pejović i Petra Ivanovića, koji slove za najozbiljnije kandidate za gradonačelnika. Jedno je sigurno, Slavoljub Migo Stijepović neće ostati na pomenutoj funkciji. Trenutno veće šanse, ako se ima u vidu lobiranje unutar DPS-a ima Petar Ivanović, jer šef te partije u Podgorici, Vladan Vučelić, nije u dobrim odnosima sa Daliborkom Pejović.
-Kao dva najozbiljnija kandidata iskristalisali su se Daliborka Pejović i Petar Ivanović, koji su nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora ostali bez funkcija u Montenegroerlajnsu, odnosno u Vladi. Oboje su odlučili da zadrže poslanički mandat i da se, za razliku od ranijih godina, aktivno uključe u rad stranke. I Pejović i Ivanović slove za bliske saradnike i ljude od povjerenja Mila Đukanovića, ali očigleno imaju namjeru da svoju kandidaturu guraju do kraja, bez namjere da se povuku bez borbe. S tim, što za razliku od Pejović, podršku šefa podgoričkog odbora DPS-a uživa njen konkurent Ivanović, kazao je naš izvor iz DPS-a.
Daliborka Pejović je bila prvi Đukanovićev pik, prije mjesec dana, ali su izbori na Cetinju, malo poljuljali njenu poziciju. Ovo iz razloga što je pejović bila koordinator DPS-a na Cetinju, gdje je ta partija izgubila apsolutnu vlast. Za razliku od nje, Petar Ivanović, koji je bio ministar u Đukanovićevoj Vladi, nakon oktobarskih izbora, povukao sa sa javne scene, pripremajući teren za veliki povratak.
Prema našim saznanjima, šef podgoričkog DPS-a Vladan Vučelić ne uživa povjerenje Mila Đukanovića, koji bi rado na njegovo mjesto vidio upravo Daliborku Pejović. Međutim, iako je bilo nekih nezvaničnih najava prije više mjeseci da bi Vučelić mogao da bude sklonjen, to se nije desilo, jer je on uspio da oko sebe objedini značajan broj šefova mjesnih odbora. Upravo mimoilaženje između Đukanovića i Pejović, sa jedne strane, i Vučelića sa druge, otvara mogućnost da Petar Ivanović u poslednjem trenutku osigura veću podršku, koja će mu garantovati da on bude kandidat za gradonačelnika.
Ako je još uvijek neizvjesno ko će biti kandidat za gradonačelnika u ime DPS-a, jedno je sigurno. Nosilac liste, kako je odlučeno, biće Milo Đukanović, čije ime će biti u prvom planu, jer sve ankete govore da DPS nema većinu, pa će na ovaj način pokušati da animiraju svoje biračko tijelo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.