Preminuo Nebojša Glogovac

0

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je poslije teške bolesti u 49. godini života u Beogradu. Jedan od najpopularnijih srpskih glumačkih zvujezda rodio se 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo.
Prvu ulogu ostvario je u seriji “Bolji život”, u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a poslije dvije godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.
Prvi film u kojem se pojavio jeste u “Vukovar, jedna priča”, gdje je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu “Ubistvo sa predumišljajem”, gdje je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima “Do koske”, “Bure baruta”, “Nebeska udica”, a veliku popularnost stekao je u seriji “Porodično blago” u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.