Preminuo Gojko Manjo Tomić, jedan od osnivača SNP-a

0

U Podgorici je juče u 74. godini preminuo dr Gojko Manjo Tomić, jedan od prvih oralnih hirurga u Crnoj Gori. U njegovoj bogatoj biografiji stoji da je bio i jedan od osnivača Socijalisitičke narodne partije Crne Gore, dugogodišnji član Glavnog odbora  partije i savezni poslanik.

Socijalistička narodna partija  ostala je bez dobrog i plemenitog čovjek koji je imao urođeni osjećaj za istinu i pravdu. Za njim tuguje i njegov rodni Nikšić i cijela Crna Gora jer je bio od onih “koji se imao rašta i roditi”.

Doktor Manjo je zračio dobrotom, ulivajući optimizam, vjeru i nadu u bolju budućnost svih. Za nas oduvijek je SNP  način i stil života a dr Tomić je bio jedan od onih koji je doprinosio da tako zaista i bude.

Porodica Tomić ostala je bez uzornog supruga, požrtvovanog oca i dragog djeda i njihova bol je neizmjerna, ali njegov časni život i visoki moralni kvaliteti, ostaće u pamćenju svih u SNP.

“Ostaće uspomena na dostojanstvenog i časnog čovjeka  spremnog  da pomogne ljudima u  nevolji, ne dijeleći ih ni po jednom osnovu. Bila je čast i privilegija poznavati dr Manja Tomića. Neka mu je vječna slava i hvala”, saopštili su iz SNP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.